Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Robustní posuvný pohon Hörmann, který odolá zvýšené námaze

Nový pohon vjezdu Hörmann pro průmysl odolá zvýšené námaze ve velmi frekventovaném provozu.

Pro průmyslovou sféru je typický velmi frekventovaný provoz. Značné nároky jsou kladeny především na vjezdové brány. Časté otevírání a zavírání brány vyžaduje opravdu výkonný pohon, který vydrží velké namáhání. Právě těmto požadavkům vyhovuje pohon posuvných bran STA 400 FU s tažnou a tlačnou silou až 2 300 N, který na trh uvedla společnost Hörmann.


Nový výkonný pohon průmyslových vjezdů Hörmann.

Robustní pohon STA 400 FU se uplatní kromě průmyslu i tam, kde je potřeba maximální vjezdová šíře, a to do výšky křídla 3 m a šířky až 17 m. Silný výkon motoru zvládne bránu o hmotnosti až 2 500 kg. Pohon vydrží v chodu i za náročných klimatických podmínek. Dokáže pracovat od -20°C do +60°C a díky tomu zaručuje dlouhou životnost.

Řídicí jednotka 460 FU, která se používá i pro pohon průmyslových sekčních vrat, zajišťuje novému pohonu vysokou spolehlivost a široké možnosti užití. Jednotka je napájena 230 V a je standardně propojena s motorem, což umožňuje jednoduché ovládání brány. Pohon se nastavuje pomocí dvoumístného 7-segmentového displeje. Ten také pomůže lehce identifikovat případnou vadu pohonu, protože zobrazí dané chybové hlášení.

Pohon STA 400 FU lze v případě zájmu doplnit o řadu praktických přídavných příslušenství. Například o desku pro hlášení koncových poloh, použitelnou například pro semafor. Dále se může rozšířit o tzv. „indukční smyčku“, jež se aktivuje najetím auta, a brána se tak sama uzavře nebo otevře.

Více informací lze získat na zelené lince 800 198 198 nebo na stránkách www.hormann.cz.

 
 
Reklama