Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kraj Vysočina zateplí méně budov kvůli nižší evropské dotaci

Kraj Vysočina zateplí místo tří nemocničních pavilonů v Jihlavě a Pelhřimově jen dva. Slíbené evropské dotace na tento projekt jsou podle vedení kraje méně výhodné, než se čekalo. Zateplovat se proto zatím nebude diagnostický pavilon v jihlavské nemocnici. Náklady projektu se podle údajů kraje sníží ze 114 milionů na 85 milionů korun.

Podle radního Zdeňka Ryšavého se sice tyto projekty dotují ze 60 procent, ale dotace v Operačním programu Životní prostředí se týkají jen části nákladů spojených se zateplováním. "Dotace nakonec vychází jen kolem 11,5 procenta," uvedl.

V tomto projektu proto kraj nadále počítá jen se zateplením interního pavilonu v jihlavské nemocnici a pavilonu ambulantních služeb v Pelhřimově, které jsou ve velmi špatném stavebním stavu. Vyměňovat se budou okna, zateplí se obvodové pláště budov, instalovány budou měřicí a regulační mechanismy.

Zateplování budov se ale týkají také další dva krajské projekty. Celkem by se tak měl zlepšit stav osmi objektů nemocnic a středních škol. Náklady dohromady převýší 200 milionů korun.

 
 
Reklama