Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpada AC Heating - novinka pro objekty s vyšší tepelnou ztrátou.

NOVINKA. Tepelná čerpada AC Heating - unikátní tepelné čerpadlo s invertorem o výkonu 28kW s třífázovým napájením. Záruka 7 let je i u tohoto modelu samozřejmostí.

Máme dobrou zprávu pro majitele objektů s vyšší tepelnou ztrátou:
Uvádíme na trh nové invertorové tepelné čerpadlo vzduch-voda, které nese označení Convert AW28. Toto zařízení disponuje výkonem až 28 kW a navazuje na velké úspěchy jeho menších účinných a spolehlivých „sourozenců“ v této řadě, tepelných čerpadel Convert AW s plynulou regulací výkonu do 16kW.

Záruka 7 let je i u tohoto modelu samozřejmostí.

Tepelná čerpadla AC Heating jsou vybavena výkonným řídicím systémem xCC (xCascade Control), který umožňuje kromě jiného řadit tepelná čerpadla do kaskád a sestavovat tak vysoce výkonné celky zdrojů tepla. Regulační systém xCC zároveň umožňuje řídit i kaskádu spotřebičů tepla na straně druhé, jakými mohou být příprava teplé vody, první nemíchaný okruh, druhý míchaný okruh, bazénový výměník, ohřev bazénové místnosti a další.

Kaskády jsou vysoce výhodné z pohledu nižších pořizovacích nákladů (snazší instalace, nižší cena zařízení) stejně jako z pohledu spolehlivosti: V případě kaskády například pěti tepelných čerpadel je velmi málo pravděpodobný výpadek všech členů technologie najednou.

Nový silný člen rodiny tepelných čerpadel Convert vychází ze stejného technologického základu jako předchozí tepelná čerpadla této řady. Jedná se opět o moderní tepelné čerpadlo s invertorem s elektronicky řízeným expanzním ventilem, který zajišťuje maximálně přesné vstřikování chladiva. Ten ve spolupráci řízeným dvojitým rotačním kompresorem přináší maximální možnou účinnost, která je ještě výrazně umocněna regulačním systémem xCC. Srdcem zařízení je opět špičkový japonský kompresor TOSHIBA . Úkolem regulačního systému xCC je řídit provoz celého tepelného čerpadla s cílem zajistit co nejpříznivější provozní podmínky a šetřit tak nakládání se získanou energií.

Vzhledem k vyššímu výkonu tepelného čerpadla Convert AW28 je použito třífázové napájení 400V. I zde je startovací proud výrazně nízký, maximálně 2A ve všech třech fázích. Díky tomu může být připojeno tepelné čerpadlo Convert AW28 na jistič 3x20 A, třídy „A“.

Věříme, že bude toto unikátní tepelné čerpadlo, které kombinuje sílu se špičkovou regulací a účinností, hojně využíváno pro aplikace v rodinných domech, stejně jako v průmyslovém prostředí.

Za přízeň R&D týmu AC Heating děkuje

Kontakt:
Ing. Lubomír Kuchynka
www.ac-heating.cz
info@ac-heating.cz
+420 775 211 408
 
 
Reklama