Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soutěž "O nejlepší projekt"

Soutěž „O nejlepší projekt“ s Wienerbergerem uzavřela školní kola s 80 pracemi a jde do finále. Studenti ze 3. ročníků měli za úkol navrhnout projekt rodinného domu, čtvrťáci občanskou stavbu.

Hned první ročník soutěže "O nejlepší projekt", který připravila společnost Wienerberger pro studenty třetích a čtvrtých ročníků středních průmyslových škol stavebních, se setkal s velkým zájmem. Místních kol, při nichž byli hodnoceni soutěžící za každou školu samostatně, se zúčastnilo 11 škol a hodnotitelé posuzovali celkem 80 prací.

Studenti ze 3. ročníků měli za úkol navrhnout projekt rodinného domu, čtvrťáci občanskou stavbu. Zadání práce a její rozsah vycházel z pravidelných ročníkových prací na základě zvyklostí škol, které bývají zaměřeny právě na tyto typy výstavby. Z celkového počtu 80 prací přitom se 48 návrhy převažovaly projekty rodinných domů, v nichž soutěžili studenti třetích ročníků.

Hodnotitelé oceňovali preciznost, správnost řešení i originalitu.

Soutěžní práce musely obsahovat půdorysy jednotlivých podlaží (přízemí, podkroví) a kladecí výkres stropu, dále řez budovou, pohledy a detaily. Další podmínkou bylo v maximální možné míře použití výrobků POROTHERM včetně typových detailů a konstrukčních řešení.
Hodnotitelé, kteří vybírali vždy tři vítěze v každé kategorii a za každou školu, přitom oceňovali jak správnost řešení, tak originalitu a profesní úroveň jednotlivých návrhů.
Finanční odměnu obdrželi jak autoři oceněných studentských prací, tak vyučující, kteří vítězné práce vedli, tak i zúčastněné školy.

Druhé kolo vybere ty nejlepší

Ve druhém kole, které proběhne na podzim, se společně utkají již jen vítězné projekty ze všech škol. Z nich vybere odborná porota složená ze zástupců společnosti Wienerberger a mediálních partnerů tři nejlepší projekty za každou kategorii. Členem hodnotící komise bude i doc. Ing. František Kulhánek, CSc., z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha. Vítězové i jejich školy se opět mohou těšit na finanční ocenění.

Více informací o podmínkách soutěže naleznete na www.porotherm.cz/soutez_skoly.
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama