Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Divize společnosti Fronius - svařování, nabíjecí akumulátory a solární elektronika - mají nové sídlo v ČR.

Fronius, mezinárodní společnost působící v oblastech nabíjecích systémů akumulátorů, svařovací techniky a solární elektroniky, otevřela 24. června 2010 novou prodejní a servisní centrálu v Dolních Měcholupech.

Tento krok byl podmíněn úspěchem na českém trhu a soustavným růstem v uplynulých letech. Důvodem je mimo jiné i rostoucí počet zákazníků v oblasti svařovací techniky a uvedení solárních střídačů značky Fronius na český trh.

Nová budova v červenošedém designu Fronius se stane pracovištěm až pro 40 zaměstnanců. Na 2 200 metrech čtverečních vzniklo architektonicky příjemné a moderní pracovní prostředí, součástí budovy je i nové "Národní technologické centrum" pro svarové zkoušky, konzultace, školení a semináře.

Úvodní slovo slavnostního otevření budovy měl jednatel společnosti Fronius ČR Dipl. Ing. Boris Grbeša, který poděkoval všem, kteří se na stavbě nového sídla podíleli a popřál svým kolegům aby se jim dobře v nových prostorách pracovalo. "Při projektování jsme dbali na prosvětlenou a přátelskou atmosféru, ve které se zaměstnanci budou cítit dobře" vysvětluje Boris Grbeša, jednatel společnosti Fronius Česká republika.

Boris Grbeša je přesvědčen, že: "Trh obnovitelných zdrojů energie se bude v následujících letech dále razantně rozvíjet. Už nyní zaznamenáváme enormní poptávku po našich výrobcích. V roce 2010 se proto chceme zaměřit na soustavné budování vedoucí pozice v oblasti solárních měničů na českém trhu."


(zleva doprava) C. Panhuber (ředitel divize solární elektroniky), O. Schuster (global manager sales & services),
Klaus Fronius (generální ředitel), B. Grbeša (jednatel Fronius ČR), W. Lattner (šéf divize svařovací techniky)

Společnost Fronius nabídne svým zákazníkům širokou škálu všech typů a výkonnostních tříd fotovoltaických zařízení, hlavní důraz však bude kladen na vysoce spolehlivé produkty pro domácnosti a na střešní fotovoltaická zařízení. V roce 2010 byly na trh uvedeny dvě nové řady výrobků: beztransformátorové střídače Fronius TL a centrální střídače Fronius CL.


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama