Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obzvlášť jednoduchá montáž a údržba

Pouhých 8 centimetrů úzkou splachovací nádržku Viega Mono schová každá stěna.

Viega, jeden z předních mezinárodních výrobců instalační techniky, rozšiřuje program splachovacích nádržek o speciální úzkou variantu Mono s pouhými 8 centimetry montážní hloubky. Splachovací nádržka nabízí i přes miniaturní rozměry stejné výkonové charakteristiky jako stávající provedení, nechybí ani dvojčinné splachování. Na tuto nádržku lze volitelně použít všechny typy designových ovládacích tlačítek nabízené firmou Viega pro umocnění výtvarného vzhledu každé koupelny.

Na trh budou uvedeny dvě splachovací nádržky pro instalace v mokré stavbě: splachovací nádržka Mono Slim-WC s izolovanou přívodní trubkou a upevňovacím materiálem, jakož i provedení Mono Tec-WC v jednom rámu pro upevnění závěsného WC včetně odtokového oblouku a upevňovacího materiálu. K tomu dále přibude speciální provedení Mono Tec-Bidet.

Stejně jako dosavadní série splachovacích nádržek nabízí také varianty Mono maximální splachovací objem devíti litrů. Celkové splachovací množství dosahuje podle nastavení 6 až 9 litrů, malé splachovací množství 3 až 4 litry. Z výrobního závodu je nastaveno 6 litrů na velké a 3 litry na malé splachovací množství.

Předmontovaný vodovodní úsek a stěnová průchodka
K jednoduché montáži splachovací nádržky Mono pomáhají lamely na splachovací nádržce a rámu. U všech provedení je již z výrobního závodu předem smontován vodovodní úsek. Připojení k instalaci rozvodu pitné vody je tedy možné provést kompletně zvenčí bez otevření splachovací nádržky. Jednodílný revizní rám navíc zabraňuje tomu, aby se do splachovací nádržky dostala při následných zednických, začišťovacích a obkladačských pracích voda s maltou nebo jiné nečistoty.

Další praktický detail u obzvlášť tenkých splachovacích nádržek je jednodílný vypouštěcí ventil. Během případných servisních prací jej lze vcelku demontovat, takže žádné stavební části nemohou ani nedopatřením spadnout do splachovací nádržky.

Designové ovládání splachování
Viega i přes technické specifikace dokázala pro osmicentimetrové splachovací nádržky zkoncipovat systém ovládání, který může být kombinován téměř se všemi ovládacími deskami designově výrazných sérií Visign for More a Visign for Style. Od „výrazně grafických – vědomě puristických“ až po „čisté – bez přízdob“ se tak tyto ovládací desky, jež byly oceněny mnoha cenami v oblasti designu, harmonicky včleňují do vzhledu každé koupelny.

Velmi úzké splachovací nádržky Viega mohou být montovány do tenkých mezistěn, a přesto si zachovají stejné výkonnostní charakteristiky jako již známé série splachovacích nádržek tohoto výrobce. (Fotografie: Viega)


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama