Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zelená úsporám: pro veřejné budovy, nové typy tepelných čerpadel a úprava ročního reálného energetického zisku solárních panelů

Dnes byla podepsána změna smlouvy o prodeji emisních jednotek, uzavřené dne 30. března 2009.

Změny smlouvy se týkají třech oblastí. Prodlužuje se možnost čerpání dotací z programu i na zpracování projektů. Podpora se rozšiřuje i na další typy tepelných čerpadel o určitých - v dodatku popsaných - parametrech a uzpravuje se požadovaný roční reálný energetický zisk u solárních panelů.

Aktualizováno 18. 6. 2010 - čtěte: Zelená úsporám - změny v tepelných čerpadlech a solárních systémech zveřejněny

Ve druhém dodatku se rozšiřuje možnost čerpání dotace vedle domů určených pro bydlení i na veřejné budovy. V nejbližších dnech se tedy bude moci vyhlásit výzva k příjmu žádostí pro zateplování veřejných budov. Objem finančních prostředků vyčleněných na tuto výzvu bude ve výši 4 miliard korun.

"Dodatek ke smlouvě mezi Českou republikou a Japonskem byl dnes podepsán v rámci dohody dvou států na vládní úrovni. V této chvíli není možné uvést přesná konkrétní čísla a parametry tepelných čerpadel a solárních systémů, jelikož jsou v současné době tyto parametry a čísla dojednávány a jejich finální podoba by měla být oficiálně známa během příštího týdne", sdělil portálu TZB-info Mgr. Petr Kučera z tiskového oddělení MŽP.

 
 
Reklama