Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger hlavním partnerem Akce cihla

Wienerberger cihlářský průmysl, největší výrobce cihel, i letos podpořil Akci cihla 2010, a to jako hlavní partner její pražské sbírky.

Tisková zpráva, 7. 6. 2010

Letošní, v pořadí již 11. ročník odstartoval 1. června Dětským dnem s cihlou u stanice metra Anděl v Praze. Patrony akce jsou opět herečka Simona Stašová a houslový virtuóz Jaroslav Svěcený.

Výtěžek akce je určen na podporu projektů zaměřených na integraci lidí s mentálním postižením. Přispěje každý, kdo si na určeném prodejním místě zakoupí benefiční cihlu.

„Těší mě, že jsme i v nelehké době opět podpořili tak významnou událost, jakou je Akce cihla,“ říká ing. Roman Busta, ředitel prodeje a marketingu společnosti Wienerberger. „Pomáhat podobným projektům považuji za styl podnikání, který patří k společenské zodpovědnosti lídra trhu,“ dodává Busta.

Letošní výtěžek z pražské sbírky Akce cihla bude využit na zakoupení a rekonstrukci objektu sloužícímu k rozšíření sociálně terapeutické dílny určené na výrobu nakládaných lahůdek, které se distribuují pod názvem Dobroty s příběhem. Benefiční cihly se pod koordinací občanského sdružení Portus Praha budou prodávat nejen v Praze, ale i na mnoha dalších místech po celé republice, kde jsou pořádány místními organizacemi. Výtěžek z regionálních akcí poputuje na místní projekty.


Ing. Roman Busta (první zprava) na slavnostním zahájení Akce cihla v Praze

Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama