Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SiPass integrated společnosti Siemens - nové standardy v oblasti zabezpečovacích systémů

Siemens uvádí na trh novou verzi zabezpečovacího systému SiPass integrated s označením MP2.5 (Marktpakets 2.5). Tento velmi výkonný systém pro správu zabezpečovacích zařízení a kontroly vstupu je vhodný pro organizace všech velikostí.

Aktuální verze SiPass integrated nabízí řadu nových funkcí v oblastech identifikace totožnosti, způsobu ovládání a datové integrace různých bezpečnostních řešení (tzv. koncepce interoperability). Samozřejmostí je také podpora nejnovějších standardů na poli informačních technologií.

SiPass integrated při identifikaci totožnosti nově podporuje používání několika karet jedním uživatelem, který teď současně může být příslušníkem několika pracovních skupin. Dále je k dispozici pokročilý nástroj pro uživatelské zobrazení údajů v systému a zdokonalená funkce vyhledávání držitele karty.

Do komplexní funkce interaktivní tvorby zpráv byla doplněna informace o nepoužívaných kartách, tvorba a správa „černé listiny osob“, jednoduché vytvoření zprávy stisknutím pravého tlačítka myši a také jednoduché sledování docházky (funkce Time & Attendance).

Systém SiPass integrated nyní nabízí i širší možnosti spolupráce s jinými bezpečnostními systémy. Bylo například zdokonaleno rozhraní pro připojení digitálního videorekordéru, takže systém podporuje stream živého videosignálu z webových kamer. Současně byl do systému integrován vícekanálový videopřehrávač. Novinkou je také podpora systémů jiných výrobců, jako např. off-line dveřních zámků značky Salto a čteček karet typu iClass s protokolem OSDP (Open Supervised Device Protocol) od firmy HID Global.

Nová verze systému se rovněž snáze nastavuje a používá. Mezi zajímavé funkce patří např. možnost zákaznické úpravy protokolování probíhajících transakcí v reálném čase, automatické rozpoznávání řídicích jednotek, možnost automatické instalace klienta, definování obsahu nástrojových lišt a tzv. SiPass Explorer, který umožňuje snadno a rychle zobrazit celou instalaci.

Neustálý vývoj systému SiPass integrated také reflektuje rychlý rozvoj výpočetní techniky – verze MP2.5 pracuje i v prostředích Windows 7, Windows Server 2008 a Microsoft SQL Server 2008. Jako rozšiřující funkce při hlášení poplachů byla do systému přidána podpora modemu GSM, takže lze hlášení zasílat prostřednictvím zpráv SMS.

Kontakt:
Ing. Martin Slach
Siemens, s.r.o.
tel.: +420 233 033 636
e-mail: martin.slach@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama