Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Danfoss na Teplárenských dnech 2010

V rámci výstavy Teplárenské dny 2010 prezentovala společnost Danfoss novinky: předávací stanice Red Frame a stanice ACS.

V rámci výstavy Teplárenské dny prezentovala společnost Danfoss mimo jiné novinku v podobě předávací stanice Red Frame. Tato stanice představuje kompaktní výrobek usazený do jednoduchého „červeného rámu“, jenž poskytuje zákazníkovi i servisu velký přehled všech komponentů. Red Frame však přináší i další výhody, zejména v podobě snadného přístupu, unifikace připojení, jednoduchou montáž i demontáž a snadnou dopravu přímo na místo. Tím odpadá například nutnost kompletace stanice v místě instalace.


Výrobek je připojen jako celek, čímž se šetří i čas na straně klienta. Předávací stanice Red Frame, představuje zcela nový trend v této oblasti, který je charakterizován kompaktností a jednotnou linií. Snadno identifikovatelná řada Red Frame, vytvořila lepší podmínky pro výrobu a tím rovněž výhodu pro své uživatele pro finální návrh projektového řešení.

Druhou novinkou byl koncept budoucí stanice ACS, která nabídne zákazníkům v dohledné době jedinečnou koncepci kompletního a kompaktního regulačního prvku pro dodávku tepelné energie.



Danfoss patří bezesporu na špičku tohoto oboru. Firma Danfoss, jejíž počátek historie se datuje do roku 1933, zaujímá mezi výrobci na českém trhu významné místo a to hned z několika důvodů. Z původního výrobce regulačních a termostatických ventilů se postupně stal dodavatel komplexních řešení.
Během historie firma Danfoss získala pod svá křídla přední evropské výrobce prakticky všech důležitých komponentů, bez kterých se neobejde žádný projekt v oboru dálkového zásobování teplem i chladem. Patří mezi ně nejen celá škála regulačních a měřících prvků, dále deskových výměníků a výměníkových stanic, ale rovněž i elektropohonů, armatur a dalšího potřebného příslušenství. Portfolio výrobků, je tak široké rozsahem, že zákazník může realizovat svůj projekt za pomocí jednoho dodavatele, což mu poskytuje celou řadu technických a i finančních výhod. Připomeňme, že jen v oblasti výměníkových stanic nabízí Danfoss stanice počínaje výkonem 1,4 MW a konče stanicemi určenými pro malé garsonky. Právě komplexnost tvoří základ úspěchu firmy Danfoss na trhu.

Díky neustálému technickému vývoji, kterým Danfoss vychází vstříc rostoucím požadavkům ze strany klientů, mnohdy přispívá k řešení některých velmi specifických problémů českého trhu. Jako příklad lze uvézt blok pro měření, regulaci a čištění teplé vody v patách objektů (TV-RMP), atp.

 
 
Reklama