Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Z ploché na šikmou za 30 dní

Rekonstrukce ploché střechy pokládkou nové vrstvy asfaltového pásu znamená zakrytí nashromážděné vlhkosti. Zvolte lepší řešení - udělejte z ploché šikmou za 30 dní lehkým systémem Lindab Roof .

Ploché střechy se často rekonstruují pouhým vyspravením nebo pokládkou nové vrstvy asfaltového pásu. Družstva a majitelé domů si často neuvědomují, že levnější řešení opravy ploché střechy v praxi znamená to, že nashromážděná vlhkost ve starých vrstvách střešní krytiny zůstává a pouze se svrchu zakryje, navíc zatékání se většinou projeví na zcela jiném místě, než k němu došlo. Jedno z trvalých, rychlých a také vzhledově atraktivních řešení je změnit plochou střechu v šikmou. Systém tenkostěnné ocelové konstrukce Lindab Roof dovoluje vystavět střechu prakticky s jakýmkoli tvarem a sklonem při minimálním zatížením původní stavby.

Střecha dá domu osobitost

Řada realizací spojuje novou střešní konstrukci s výměnou lodžií a zateplením domu. Stavba tak dostává radikálně jiný vzhled a umožňuje obyvatelům svůj dům odlišit od ostatních. Efektivní tenkostěnná ocelová pozinkovaná konstrukce je doplněná krytinou, odvodněním a klempířskými prvky z ocelových plechů s barevnou lakovanou vrstvou, zajišťující barevnou stálost a dlouhou životnost. Všechny použité materiály jsou vyrobeny společností Lindab a vzájemně bezvadně fungují jako nová ochrana stávajícího objektu. U nízkého zastřešení dosáhne hmotnost nástavby kolem 10 kg/m2, což je z pohledu přitížení stavby zanedbatelná hodnota. Zastřešení klasického panelového domu trvá od 4 do 6 týdnů. V nabídce je patnáct barev střešní krytiny od klasické červené a hnědé, přes modrou, bílou až po metalické odstíny včetně měděné. Je tedy snadné pohrát si s barevným laděním k fasádě.

Projekt na míru

Po celé České a Slovenské republice bylo provedeno již na 200 realizací systémů Lindab Roof a to nejen pro zastřešení panelových domů, ale i administrativních objektů, objektů škol a sociálních služeb, průmyslových staveb. Společnost Lindab zajišťuje bezproblémový průběh zakázky od počáteční projekční přípravy, cenového odhadu a podrobné stavební dokumentace, až po předání hotového díla spokojeným zákazníkům.


Více informací na www.lindabstrechy.cz, www.lindab.cz

 
 
Reklama