Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

AGC Glass Europe, evropský lídr v oblasti skla, získal 70 % podílů společnosti FGT Polska

AGC Glass Europe a Fassaden Glas Technik Polska spojují své síly a stávají se lídrem v oblasti architektonického skla v Polsku. Spojením svých sil posílí AGC a FGT svoji pozici na rostoucím stavebním trhu.

AGC Glass Europe, evropský lídr v oblasti skla, získal 70 % podílů společnosti FGT Polska, která je klíčovým subjektem architektonického skla v Polsku.
Fassaden Glas Technik Polska (FGT) vyrábí špičkové díly architektonického skla pro stavebnictví. Společnost řídí jednu z největších pecí ohýbání skla v Evropě. Zároveň vyrábí dvojitá skla a bezpečnostní tvrzená a vrstvená skla pro stavebnictví. Nachází se v Ozorkowu v centrální části Polska a zaměstnává 90 osob.

Spojením svých sil posílí AGC a FGT svoji pozici na rostoucím stavebním trhu ve střední Evropě a zejména v Polsku. Polsko je v podstatě jedinou evropskou zemí, která v roce 2009 zaznamenala nárůst svého HDP. Společnost by pravděpodobně mohla získat, v souvislosti s blížícím se fotbalovým mistrovstvím Evropy EURO 2012, zakázky na výstavbách hotelů a obchodních budov, které se k dané události váží.



„Tento nově vzniklý svazek spolu s naší širokou škálou architektonického skla a špičkovým zpracovatelským závodem nabízí společnosti AGC v Polsku nové perspektivy,“ prohlásil Jean Luc Batkin, viceprezident Solar & Processed Glass Divisions společnosti AGC Glass Europe.
„Se společností AGC jako průmyslovým a obchodním partnerem, která podpoří růst FGT na velmi náročném trhu architektonického skla, bude tato společnost moci rozšířit svůj rozvoj a své služby zákazníkům," zdůraznil Friedrich Langenbach, generální ředitel společnosti FGT.

_________
16/04/2010


AGC Glass Europe, evropský lídr v oblasti plochého skla
Společnost AGC Glass Europe sídlí v Bruselu a vyrábí a zpracovává ploché sklo pro stavební sektor (vnější skla a vnitřní dekorace), automobilový průmysl a solární aplikace. AGC Glass Europe je evropskou pobočkou společnosti AGC Glass, která je největším výrobcem plochého skla na světě. V současné době zaměstnává asi 13 500 osob.

AGC Glass Europe ve střední Evropě
AGC řídí průmyslovou a obchodní síť architektonického skla ve střední Evropě, a to 13 závodů v České republice, 4 v Polsku a 7 na Slovensku. Má přibližně 1 150 zaměstnanců. Společnost vlastní obchodní kanceláře v České republice, Polsku (Varšava), Maďarsku, Srbsku, Chorvatsku, Bulharsku, Rumunsku, Lotyšsku, Litvě a Estonsku.

Více informací na adrese: www.agc-glass.eu (stránky korporace), www.yourglass.com (stránky věnované sklu pro stavebnictví), www.agc-automotive.com (stránky o skle pro automobilový průmysl) a www.agcsolar.com (stránky týkající se skla pro solární aplikace).


Více informací na adrese:

...
AGC Glass Europe – Communications
Marie-Ange Dhondt
Tel: +32 (0)2 674 34 28
Mobil: +32 (0)499 97 65 47
marieange.dhondt@eu.agc-group.com


AGC Flat Glass Czech – Communications
Petr Maxa
Tel: +420 417 50 2103
Mobil: + 420 724 269 873
petr.maxa@eu.agc-group.com
AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 
Reklama