Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rok 2010 bude pro fotovoltaiku v ČR bezpochyby přelomový.

Rok 2010 bude pro fotovoltaiku v ČR bezpochyby přelomový. Vláda již schválila "sluneční" novelu zákona o OZE, podle které dostane regulátor právo radikálně snížit výkupní ceny elektřiny tam, kde je ziskovost příliš velká.

Novela zákona přichází do parlamentu v čase před volbami a je tedy otázkou, zda projde alespoň v navržené podobě. Co nás tedy v roce 2010 čeká?
Pro investory nastává závod s časem. Jak se v této situaci zachová stát, regulační úřad, distribuční společnosti? Kdo stihne uvést do provozu elektrárnu včas a kdo ne? Budou banky ochotny pokračovat ve financování nebo radikálně zpřísní podmínky? Jaká bude nakonec novela zákona a jak moc se sníží podpora výkupních cen po jejím přijetí? Jak moc se zbrzdí rozvoj celého sektoru? Co nové technologie – dočkáme se dalšího zlevnění investičních nákladů?

Tyto a další otázky budou na programu konference Solární Energie v ČR 2010.

Fronius ČR, spolupracující partner konference
FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama