Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oceňovací podklady v cenové úrovni 2010/I

Pro rozpočtáře a kalkulanty, pracující s oceňovacím systémem euroCALC na rozpočtování staveb a stavebních prací, vydala společnost Callida, s.r.o. nové oceňovací podklady v cenové úrovni 2010/I.

Pro rozpočtáře a kalkulanty, pracující s oceňovacím systémem euroCALC na rozpočtování staveb a stavebních prací, vydala společnost Callida, s.r.o. nové oceňovací podklady (stavební ceníky) v cenové úrovni 2010/I.

V databázi SCI (soustava cenových informací) došlo k významným změnám v katalozích stavebních prací SCI-Cen a v katalozích materiálů SCI-Mat, ve kterých se odráží výrazné změny na stavebním trhu. Katalogy stavebních prací (SCI-Cen) byly rozšířeny o téměř 5000 nových položek (Demolice těžkými mechanizačními prostředky, geomříže, stříkaný beton, torkretové pláště, základové betonové konstrukce, zdivo z CB na polyuretanovou pěnu, SDK podhledy, montáže opláštění, provětrávané zateplovací systémy, maltovinové úpravy povrchu, montáže podhledů, tepelné izolace těles, elektromontáže, protihlukové stěny aj.). Byly odstraněny zastaralé položky, došlo k přepracování skladeb nákladů všech položek (redukce na 3 profese a 4 mzdové tarify bez mzdových příplatků pro zjednodušení cenových úprav mzdových nákladů, či rozdělení sazeb strojů na sazbu v klidu a samostatně uvedené provozní náklady) a mnoho dalšího. Katalogy stavebních materiálů (SCI-Mat) byly rozšířeny o více než 600 nových výrobků od více než 30 výrobců. Zároveň byly zaktualizovány ceny u více než 4000 výrobků. Všechny provedené změny umožní rozpočtářům přesněji provádět kalkulace nákladů či efektivně rozpočtovat stavební práce v rozpočtovém programu euroCALC.

Další informace o nových oceňovacích podkladech jsou k dispozici na www.callida.cz.


Callida, s.r.o.
logo Callida, s.r.o.

Zjednodušujeme přípravu a realizaci projektů především ve stavebnictví. Naše služby a produkty jsou určené firmám všech velikostí, které mají zájem zlepšit práci s daty a informacemi. Vyvíjíme a poskytujeme systémy, které pomáhají v jakékoli fázi životního ...

 
 
Reklama