Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Investice za 1,45 miliardy korun plánuje na letošní rok Severočeská vodárenská společnost (SVS). K největším projektům, které zahájila firma už v loňském roce, patří Čistá Ploučnice.

"Zhruba 530 milionů korun je určeno na obnovu stávajícího majetku, zbylé dvě třetiny na strategické investice směřující ke splnění evropských norem pro čištění odpadních vod a kvalitu pitné vody," informovala mluvčí společnosti Dagmar Haltmarová.
V loňském roce počítala Severočeská vodárenská společnost (SVS) s investicemi za 1,375 miliardy korun, nakonec byly ale ještě zhruba o deset procent vyšší a překročily 1,5 miliardy korun.
Většina investičních prostředků směřuje na akce, které mají zajistit splnění evropských norem, jež musejí od počátku příštího roku splňovat obce s více než 2000 obyvateli.
K největším projektům, které zahájila firma už v loňském roce, patří Čistá Ploučnice za zhruba 600 milionů korun. Zahrnuje rekonstrukci pěti čistíren odpadních vod v České Lípě, Novém Boru, Doksech, Jablonném v Podještědí a Zákupech a dostavbu kanalizace v oblasti Zákup, Kamenického Šenova a Mimoně. SVS projekt rozdělila na dílčí akce, které mají větší šanci získat dotace z Evropské unie.

zdroj: Českolipský deník 30.1.2010
 
 
Reklama