Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Možnosti pracovního uplatnění v době krize

Možnosti pracovního uplatnění v době krize.

Možnosti pracovního uplatnění v době krize Časté dotazy, které jsou poslední dobou kladeny ze všech stran, se točí kolem tématu: „Jaká je šance a jak rychle je možné nalézt nové pracovní místo“. Odpověď na tuto otázku bohužel není jednoznačná.

Hledání nového pracovního uplatnění může trvat pár dní, ale i několik měsíců. Délka hledání se odvíjí od mnoha aspektů, nejen od požadavků společností (zaměstnavatelů), ale také od požadavků kandidátů na výši platu, místo pracoviště, pracovní zařazení, benefity a další. Společnosti si velmi dobře uvědomují svoji aktuální výhodu oproti uchazečům, a proto si velice pečlivě vybírají nové kolegy do svých týmů.
To je jeden z hlavních důvodů, proč by se v tomto období neměl uchazeč bát udělat menší krok zpět, po kterém může následovat rychlý růst. Krokem zpět chápeme nižší platové ohodnocení, pracovní zařazení, ale také například vzdálenější místo pracoviště nebo méně benefitů.

Způsobů, jak postupovat při hledání nového uplatnění svých schopností a znalostí, je několik. Uchazeči mohou oslovit případného budoucího zaměstnavatele sami na přímo, nebo prostřednictvím personální agentury. Velice silným podpořením svých možností na trhu práce je vyvěšení svého životopisu na pracovní portály, kterých je na internetu nepřeberné množství, a kde si Vás může najít přímo budoucí zaměstnavatel nebo personální agentura s pracovní nabídkou. Další způsob, který v poslední těžké době získává opět na oblibě, je kontaktování a vyhledávání pracovního uplatnění přes soukromé či pracovní kontakty a doporučení.
Zajímavých a stále aktuálních témat, která se týkají uplatnění na trhu práce, je mnoho a proto se Vám je budeme snažit postupně co nejvíce přiblížit. Těšit se můžete na témata: Co byste neměli zapomenout do životopisu napsat, Rozdíly mezi seriózními a neseriózními agenturami, Co mohu jako kandidát nabídnout zaměstnavateli navíc, Jak se připravit na pohovor a mnoho dalších. Pokud Vás zajímá nějaké téma, které zde není zmíněno, napište nám a rádi se s Vámi podělíme o naše zkušenosti a rady.

- MŠ -
 
 
Reklama