Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První pasivní dům v ČR certifikován v Passivhausinstitutu Dr. Feista v Darmstadtu!

První pasivní dům v ČR certifikován v Passivhausinstitutu Dr. Feista v Darmstadtu! Firma Kalksandstein CZ s.r.o. nechala certifikovat vápenopískový pasivní dům.

Pasivní dům KS-ORIGINAL v Jenišově se tak stal první pasivní dům, který má certifikát Dr. Feista PHI Darmstadt.
Jedná se o teprve druhý takovýto dům v celé bývalé Východní Evropě. V Německu, či Rakousku jsou takovýchto domů postavené tisícovky, jsou již běžnou záležitostí.
V České republice se mnoho domů za pasivní pouze vydává a my můžeme investorovi pouze pogratulovat k takto kvalitnímu domu. Ukázal tak cestu dalším, kteří se takovýto dům teprve chystají postavit. Splnění všech parametrů bylo u tohoto domu obzvláště náročné zejména proto, že se nachází v nepříznivé klimatické oblasti.

Celá certifikace probíhala 8 měsíců, prověřen a doložen musel být opravdu každý detail, materiál, či vlastnosti. Tento certifikát je nejvyšší známkou kvality.

To je vápenopískový pasivní dům KS-ORIGINAL! PD_Jenisov.pdf

Přílohy



Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama