Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerpadla KSB pro Pardubice

Povodňová období s sebou vždy přinášejí výzvy, jak situaci předcházet, aby následky byly co nejmenší. V Pardubicích vás chrání tzv. Spojilský odpad. KSB-PUMPY se na tomto projektu podílí dodávkou 2 ks čerpadel Amacan P.

V České republice opět nastalo povodňové období, které s sebou vždy přináší další výzvy, jak dané situaci předcházet, aby následky byly co nejmenší. V Pardubicích mohou být již místní obyvatelé klidní. Chrání je tzv. Spojilský odpad, který je součástí projektu Labe-Loučná. Tato protipovodňová stavba v hodnotě 2,5 milionu EUR byla vybudována za pomoci evropských dotací, s jejichž pomocí dochází v Pardubicích a okolí k obnově celé kanalizační sítě.

Společnost KSB-PUMPY + ARMATURY s.r.o., koncern se na tomto projektu podílí dodávkou 2 ks čerpadel Amacan P. Jedno čerpadlo o hmotnosti cca 3590 kg a s výkonem motoru 250 kW dokáže přečerpat 4000 l/s. V tomto případě je jedno čerpadlo použito jako provozní a druhé slouží jako 100% záloha. Ochrana obyvatel je tak maximálně zajištěna. Čerpací stanice vypouští vodu z potoka do Chrudimky, dochází k poklesu hladiny Spojilského odpadu a záplavy způsobené přívalovým deštěm nebo vzrůstající hladinou blízké řeky Labe jsou tímto zažehnány a výstavba domů může začít i v této časti Pardubic.

S novou technologií lze přečerpávat vodu z potoka do řeky Chrudimky, pásovým dopravníkem a robotickou rukou následně vyčistit hladinu od naplavenin a pak již přichází úkol pro čerpadla KSB, která jsou plně automatizována a signály dostávají ultrazvukovými sondami, které měří přítok hladiny. Čerpadla byla uvedena do provozu 27.5.2009. Za zmínku stojí, že v posledních letech nebyla z hlediska čerpaného objemu v České republice instalována takto výkonná čerpadla.

A na závěr jen pro zajímavost ještě jedna informace:
cca 25% roční produkce elektrické energie spotřebují v Evropě právě čerpadla. KSB jako Váš partner je Vám vždy k dispozici: naši odborníci a experti poskytují poradenství již v systémové fázi plánování a pomohou Vám uspořit tolik energie, kolik je jen možno na základě Vašich požadavků. Vyhnete se vysoké spotřebě i nákladům – Vaše zařízení bude fungovat co nejúsporněji.


 
 
Reklama