Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Infotherma 2010

Včera v Ostravě začala výstava Infotherma 2010

17. ročník mezinárodní výstavy Infotherma 2010 se uskuteční ve dnech 18. až 21. ledna na ostravském výstavišti Černá louka. Mottem největší specializované výstavy na vytápění, úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů v malých a středních objektech v rámci ČR a SR bude představení výrobků a služeb, na které je možno získat dotace z fondu Zelená úsporám. Zásady čerpání prostředků z tohoto fondu se budou mimo jiné vysvětlovat na celostátní konferenci zaměřené na téma - Státní a evropské dotační tituly na podporu využívání obnovitelných zdrojů energie a zvyšování úspor energie a Vývojové trendy ve vytápění malých a středních objektů.

Výstava je členěna do sedmdesáti samostatných kapitol. Nejvíce zde budou zastoupeny kotle, krby a kachlíky, a to více než 80 vystavovatelů. Tepelná čerpadla představí 34 firem, fotovoltaické články 17 vystavovatelů, tepelně-izolační materiály a zateplovací systémy 33 vystavovatelů. V rámci odborného doprovodného programu se uskuteční deset přednášek a seminářů věnovaných především úsporám energie, využívání obnovitelných zdrojů a možnostem získávání dotací a subvencí na tyto akce. Součástí výstavy bude rozsáhlé poradenství. V osmi samostatných stáncích budou odborníci poskytovat konzultace k technickým a legislativním otázkám, stejně jako k možnostem získávání státních a evropských dotací. Pro návštěvníky je připravena návštěvnická anketa „O technicky nejzajímavější exponát“.

Na předcházejících šestnácti ročnících se na Infothermě prezentovalo přes 3825 domácích a zahraničních firem a organizací a výstavy navštívilo bezmála 400 tisíc lidí.
 
 
Reklama