Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

3. ročník projektu ABBsolvent

Výsledky 3. ročníku projektu ABBsolvent, kterou pořádá společnost ABB byly vyhlášeny. Letošní ročník byl tematicky propojen s filmem Terminátor, v jehož posledním pokračování si zahrálo i 18 robotů ABB.

V pražském hotelu Andel ď s byly slavnostně vyhlášeny výsledky již 3. ročníku projektu ABBsolvent, kterou pořádá společnost ABB a jehož cílem je podpora vzdělanosti i praxe studentů a užší spolupráce s technickými vysokými školami v ČR.

Soutěže se zúčastnili zástupci celkem 13 fakult českých a moravských technických univerzit. Největší podíl měly VUT v Brně - Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (20 %), a Fakulta strojního inženýrství (16 %), ČVUT - Fakulta elektrotechnická (19 %), VŠB TUO - Fakulta elektrotechniky a informatiky (12 %) a ZČU - Fakulta elektrotechnická (11 %). ABBsolventa 2009 se zúčastnilo celkem 733 studentů z technických vysokých škol v Praze, Brně, Plzni, Liberci, Pardubicích a Ostravě, do finále se probojovalo 20 z nich.

Ocenění: 1. Petr Hamouz (ČVUT FEL Praha), 2. Jiří Zajíc (VUT FSI Brno) a 3. Ondřej Berka (ČVUT FS Praha).

Podpora vzdělanosti a praxe studentů vysokých škol v oblasti inženýrství je pro ABB klíčovou a dlouhodobou záležitostí. Jedním z příkladů je spolupráce ABB CEU Plzeň se Západočeskou univerzitou, kde se buduje společná laboratoř ABB a ZČU a do budoucnosti se uvažuje o společném řešení obtížnějších problémů při regulaci elektráren. Pavel Prautsch, ředitel inženýrského centra ABB, dodává: "Projekt ABBsolvent je pro náš obor velmi přínosný. Umožňuje nám úzkou spolupráci s potenciálními zaměstnanci - inženýry již v době jejich studií. Například loňský vítěz Martin Brůha prokázal schopnost a připravenost strukturovaně myslet a po načerpání technických znalostí si na projektu vede výborně. V současné době je z 24 inženýrů 23 absolventů Západočeské univerzity."

Zdroj: Technik - newsletter, 10.12.2009
 
 
Reklama