Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevostavby - řešení závad

Závady dřevostaveb a jejich řešení bude tématem semináře vedeného Doc.Ing. Václavem Kupilíkem, CSc. z Fakulty stavební ČVUT. Pořádá STUDIO AXIS, spol. s r.o. dne 6.10.2009 v Praze 9.

Dřevostavby - řešení závad

Datum a místo konání:
6. 10. 2009 - úterý - od 9 do 13 hod.
Lisabonská 4, Praha 9

Přednášející a obsah semináře:

Ing. Pavel Kubů - technický poradce Insowool s.r.o.:
ZÁVADY Z KONSTRUKČNÍHO HLEDISKA
Hlavní zásady navrhování konstrukcí a staveb ze dřeva a materiálů na bázi dřeva. Nová metodika hodnocení spolehlivosti a životnosti těchto konstrukcí a staveb. Vady konstrukcí způsobené podceněním projektové přípravy. Vady konstrukcí způsobené nevhodným prováděním staveb.

Ing. Michal Pánek - Fakulta stavební ČVUT v Praze:
ZÁVADY Z TECHNOLOGICKÉHO HLEDISKA
Varianty technologií dřevostaveb. Opracování, výroba a spojování konstrukčních prvků. Montáže obalových plášťů. Mokré procesy v dřevostavbách. Nejčastější závady při provádění. Řízení a kontrola kvality dřevostaveb.

Doc.Ing. Václav Kupilík, CSc. - Fakulta stavební ČVUT v Praze:
ZÁVADY Z POŽÁRNÍHO HLEDISKA
Skladby obvodových plášťů z požárního hlediska. Požární odolnost dřevostaveb a jejich odstupové vzdálenosti. Řešení únikových cest s přihlédnutím na mezní vzdálenost nechráněných únikových cest. Vliv povrchových úprav vnějších plášťů na radiaci tepla.

Prof.Ing.Richard Wasserbauer, DrSc. - Fakulta stavební ČVUT v Praze:
ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST MATERIÁLŮ NA BÁZI DŘEVA NAPADENÝCH BIOLOGICKÝMI DEGRADAČNÍMI ČINITELI (BAKTERIEMI A HOUBAMI)
Vliv inhalace bakterielního endotoxinu a vliv plísňových zárodků na vznik tzv. alergického zánětu plic, a také vliv inhalace plísňových toxinů, který přichází v úvahu především při bourání a rekonstrukci stavebních objektů. Návod na snížení rizik při práci v ovzduší zamořeném biologickými degradačními činiteli.

Více na:
 
 
Reklama