Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens uvádí na trh pohony vzduchotechnických klapek s malým točivým momentem

Společnost Siemens rozšiřuje svou produktovou řadu OpenAir. Nejnovějšími přístroji v rozsáhlé nabídce jsou pohony s točivým momentem 2 Nm.

Společnost Siemens rozšiřuje svou produktovou řadu OpenAir, která zahrnuje širokou nabídku robustních, úsporných a spolehlivých pohonů vzduchotechnických klapek. Pohony jsou použitelné v řadě různých aplikací. Nejnovějšími přístroji v rozsáhlé nabídce jsou pohony s točivým momentem 2 Nm.

Společnost Siemens rozšířila produktovou řadu OpenAir o dva modely. Nové pohony s typovým označením GQD (s vratnou pružinou) a GSD (bez vratné pružiny) mají točivý moment o velikosti 2 Nm, takže dokonale doplňují dosavadní pohony řady, vyznačující se většími točivými momenty.

Oba nové pohony mohou ovládat vzduchotechnické klapky s plochou až 0,3 m2 a díky malým rozměrům se ideálně hodí do stísněných prostorů. Při nedostatku místa je lze snadno instalovat např. do dvojité podlahy, mezi podhled a vlastní strop, ale i pod střechu či do sklepů, neboť spolehlivě pracují v širokém rozmezí teplot od -32 do +55 °C. Mimoto se oba pohony vyznačují krátkou přestavnou dobou (pouhých 30 s), což zaručuje, že vzduchotechnické klapky nevydávají nežádoucí hluk.

Pohon typu GSD (bez vratné pružiny) se dodává s dvoubodovým řídicím signálem. Pohon GQD (s vratnou pružinou) je nabízen s dvoubodovým, tříbodovým nebo spojitým řídicím signálem (0 až 10 V DC). Oba přístroje jsou k dispozici v provedení buď na stejnosměrný či střídavý napájecí proud. Výrobky odpovídají příslušným mezinárodním bezpečnostním normám.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama