Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

DIPOL Týdenní přehled - TV a SAT TV, CCTV, WLAN

DIPOL Týdenní přehled - TV a SAT TV, CCTV, WLAN Monitorování vysoce rizikových míst - vojenské základny, letiště, jaderné elektrárny.Megapixelový video monitorovací systém na benzínových stanicích.

Monitorování vysoce rizikových míst - vojenské základny, letiště, jaderné elektrárny. Nebezpečí terorismu vyžaduje efektivní monitorování rozlehlých ploch. Technika využívající normální monitorovací kamery je neadekvátní, neboť plocha je zastíněna při mlze, v hustém dešti, nebo dokonce v noci-díky významně snížené schopnosti rozlišit malé detaily. Efektivní monitorovací systémy obsahují radary, termovize a video kamery.

Radar Vision systém vyvíjený společností CBC Europe Ltd. integruje moderní radarovou technologii a C-AllView Dual thermal a optické kamery, které dovolují plný rozsah monitorování po 24 hodin denně, při jakémkoli počasí, v dosahu 800m.

Samsung Techwin vyvinul SGR-1 Security Guard Robot. Toto zařízení obsahuje scannovací a sledovací moduly. První z nich obsahuje vysoko rozlišující kameru a kameru s termovizí, které v případě nalezení vetřelce zasílají informace do druhého modulu a stále monitorují vstupní zónu. Sledovací modul je vybaven vysoko rozlišující kamerou, infračerveným iluminátorem a laserovým zaměřovačem. Navíc je možné upevnit zbraně, které umožní provozovateli nejen pozorovat situaci, ale rovněž reagovat na narušitele nebo vetřelce.

Z počátku vývoj směřoval pro použití v Korejské demilitarizované zóně (DMZ), SGR-1 robot může být rovněž použit v místech, kde jsou často neočekávané útoky důvodem pro bezprostřední akci. Můžete shlédnout propagační video SGR-1.

Megapixelový video monitorovací systém na benzínových stanicích. Shell Kalundborg v Dánsku uzavřela nedávno kontrakt na modení monitorovací systém založený na ACTi IP kamerách.

Řešením je výběr předního analogového systému s 550 TVL kamerami. Fakt, že obrazy z megapixelových kamer mohou být dále přibližovány, jsou výhodou IP systému, která omezuje množství kamer.

Stanice je monitorována pěi venkovními kamerami ACM-1231 K1511 a dvěmi vnitřními kamerami ACM-4201 K1514. Tímto způsobem jsou obrazy z každého monitorovaného bodu zaznamenány s rozlišením 1.3 Mpx - pumpy, pokladny, obchod. Vysoké rozlišení obrazů dovoluje číst SPZ aut, hodnotu a množství bankovek v pokladně, stejně jako snadno identifikovat lidi v obchodě.

Kompletní newsletter i s obrázky naleznete zde.
 
 
Reklama