Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tvárnice Ytong Multipor

Tvárnici Ytong Multipor, která má stejné tepelněizolační schopnosti jako polystyren nebo minerální vlna zavedla od nového roku do prodeje v České republice společnost Xella CZ.

Pórobetonové tepelněizolační desky s názvem Ytong Multipor jsou výsledkem technologického vývoje značky Ytong. Ytong Multipor je extrémně vylehčený bílý pórobeton s přibližně třetinovou objemovou hmotností. Díky tomu má tepelněizolační schopnosti srovnatelné s polystyrenem nebo minerální vlnou.

V kombinaci s běžným pórobetonem se tyto desky uplatňují zejména v konstrukcích obvodových stěn moderních pasivních domů. Tyto obvodové stěny jsou na první pohled k nerozeznání od běžného zdiva, jsou stejně silné, pevné i únosné, mají ale dvaapůlkrát lepší izolační vlastnosti. Na rozdíl od běžně používaných stěn se zateplovacím systémem je souvrství s Multiporem difuzně otevřenou stěnou, která netrpí kondenzací vodní páry a optimálně dýchá. Díky tomu je celá stěna trvanlivá a zajišťuje mimořádné kvality vnitřního prostředí staveb.

Více informací na www.xella.cz



Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama