Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Web FERMACELL se nově věnuje problematice zdravého bydlení

Nová část internetových stránek www.fermacell.cz podrobně informuje o zdravém bydlení - v sedmi samostatných kapitolách – Požadavky na bydlení, Zdravé bydlení má přednost, Výroba, materiál a produkty, Všestranná použitelnost, Perfektní symbióza, Komplexní certifikace a Výstavba s přidanou hodnotou – přináší ucelený pohled na zdravé, ekologické a udržitelné bydlení z pohledu výrobce sádrovláknitých materiálů FERMACELL.

Pohodové a zdravé bydlení s produkty FERMACELL znamená vnitřní výstavbu s produkty s minimálními emisemi a škodlivinami, s optimální protihlukovou ochranou, vysokou stabilitou a bezpečností, vynikajícími možnostmi tvůrčích úprav interiéru, bezpečnou ochranou proti vlhkosti a spolehlivou protipožární ochranou.

Udržitelná výstavba je konceptem budoucnosti a materiály, které požadavky na zdravé bydlení a na označení udržitelný ekologický výrobek naplňují, jsou materiály budoucnosti. A takovými jsou i sádrovláknité desky FERMACELL, ostatně potvrzuje to řada certifikátů.

Sádrovláknité desky FERMACELL mají extrémně nízké emise těkavých organických látek (VOC), formaldehydů, pachů, ftalátů a adsorbovatelných organicky vázaných halogenů (AOX) a tuto skutečnost potvrdil i Eco Umweltinstitut v Kolíne. Ten na základě laboratorních testů udělil sádrovláknitým deskám FERMACELL označení "Produkt s nízkými emisemi"a oficiální ECO CERTIFIKAT tohoto institutu. Tentýž ECO CERTIFIKAT obdržely i spárovací tmely a lepidla FERMACELL. V srpnu loňského roku byla také prodloužena platnost certifikátu IBR - Institut für Baubiologie v Rosenheimu (Institut pro stavební biologii) - pro FERMACELL a od dubna 2008 má FERMACELL tento certifikát také pro desky FERMACELL Powerpanel. Institut IBR testoval materiály FERMACELL například na úroveň radioaktivity, obsah ftalátů, formaldehydů, polychlorovaných bifenylů, těkavých organických látek (VOC) či těžkých kovů. Výroba všech produktů se značkou FERMACELLje díky nízkým emisím a nízké spotřebě energie velmi ohleduplná k životnímu prostředí, což dokládá i certifikát EN ISO 14001:2005.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama