Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový ceník FERMACELL s novými produkty – válečkovanou omítkou a penetrací

K 1.5.2009 vydala FERMACELL-Xella nový ceník desek a příslušenství FERMACELL. Nový ceník už obsahuje i nové produkty - válečkovanou omítku a penetraci.

Nová hotová omítka FERMACELL pro nanášení válečkem na stěny a stropy je určena pro dekorativní povrchovou úpravu podkladů na bázi sádry, např. sádrovláknitých desek FERMACELL nebo cementu, např. desky Powerpanel H2O. S novinkou v nabídce se velmi jednoduše pracuje, na povrch se nanáší válečkem jako malířská barva. Omítka je zářivě bílá, slabě dekorativně strukturovaná s jemným zrnem 0,5 mm a díky dobrému krytí postačí na připravený podklad jeden nátěr. Je tónovatelná běžnými koncentrovanými barvami a je určena na nejrůznější podklady: na stěny a stropy ze sádrovláknitých desek, na desky Powerpanel, omítku, beton a další podklady v interiérech, ve venkovním prostoru pak v místech, která nejsou vystavena přímému vlivu povětrnosti. Omítka FERMACELL neobsahuje rozpouštědla, je difúzně otevřená a odolná vůči oděru, 10 kg vystačí na cca 15–20 m2.

Univerzální hloubková penetrace FERMACELL pro základní nátěry a zpevnění nejrůznějších podkladů je určena pro základní nátěry a zpevnění nasákavých a méně nasákavých podkladů na stěnách, stropech a podlahách jak v interiéru, tak i v exteriéru. Novou penetraci lze nanášet na sádrovláknité desky, podlahové prvky FERMACELL a další materiály na bázi sádry, desky FERMACELL Powerpanel H2O / HD/ TE a jiné desky na bázi cementu. Vhodným podkladem je také omítka, beton, pórobeton, silikátové tvárnice, zdivo a mazaniny.

Penetrace FERMACELL slouží jako příprava pro nanášení nivelačních a stěrkových hmot – například samonivelační stěrky FERMACELL, rychlotuhnoucího podsypu, plošné sádrové stěrky, plošné a jemné finální stěrky Powerpanel a lepící malty FERMACELL. Lze ji využít také jako přípravu pro nanášení akrylátových hmot a běžných lepidel na obkládačky bez rozpouštědel, např. flexibilní lepidlo FERMACELL.

Hloubková penetrace může být použita jako součást rozsáhlého systému izolací FERMACELL i při pokládání obkládaček. Společně s izolačním systémem FERMACELL tvoří testovaný systém, použitelný pro třídu namáhání A1 podle návodu ZDB.

Tato novinka v nabídce FERMACELL neobsahuje žádná rozpouštědla a lze ji aplikovat na stěny, stropy i podlahy. Díky svým vlastnostem proniká hluboko do struktury široké řady podkladů a zlepšením přilnavosti zvyšuje únosnost a pevnost podkladu, zlepšuje přilnavost omítek, lepidel na obkládačky i tapety. Penetrace FERMACELL je ředitelná vodou a má univerzální použití – je vhodná ve spojení se všemi produkty FERMACELL i na mnoho dalších podkladů.

Aktuální ceník je dostupný na stránkách www.fermacell.cz na http://www.fermacell.cz/downloads/czk/product/cenik_CZK_5-2009.pdf

Na adrese http://www.fermacell.cz/html/czk/cz/ke-stazeni-prospekty.php jsou dostupné i produktové prospekty válečkované omítky FERMACELL a hloubkové penetrace FERMACELL.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama