Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahový systém FERMACELL s voštinou zařazen do skladby RD Rýmařov.

Po dlouholetých výborných zkušenostech s materiály FERMACELL na stěnách a příčkách svých rodinných a bytových domů zařadil náš největší výrobce dřevostaveb – společnost RD Rýmařov - do skladby svých objektů i podlahový systém FERMACELL s voštinou.


Důvodem pro zavedení tohoto podlahové systému byly kromě cenové efektivity a rychlosti pokládky vynikající akustické parametry. Podlahová voština FERMACELL s tloušťkou 30 nebo 60 mm se pokládá celoplošně na nosnou část stropu a následně se plní voštinovým zásypem FERMACELL. Touto konstrukcí se podstatně snižuje přenos zvuku, následně pokládaný podlahový prvek FERMACELL s dřevovláknitou deskou nebo minerální izolací doplňuje tuto konstrukci a přispívá dodatečně k izolaci kročejového hluku. Tato 60 mm resp. 90 mm vysoká konstrukce podlahy s plošnou hmotností cca 70 resp. 115 kg/m2 může dosáhnout podle provedení zlepšení kročejové izolace až o 34 dB.


Podlahový systém FERMACELL je součástí i nyní dokončovaného obytného parku CUBBE v Brně-Horních Heršpicích, kde RD Rýmařov staví v 1.etapě 10 bytových domů. Celkem bude v 1. etapě postaveno 118 bytů.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama