Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky společnosti ELVL na Konferenci vytápění v Třeboňi

Na odborné konferenci vytápění v Třeboni představila společnost ELVL s.r.o. účastníkům konference novinky ze svého výrobního programu.

Výrobce designových otopných těles společnost ELVL s.r.o. využila příležitosti prezentovat své výrobky na odborné konferenci vytápění v Třeboni. Na malém prostoru výstavky nabídla katalogovou formou ucelený výrobní program designových otopných těles BITHERM a elektrických koupelnových radiátorů včetně příslušenství.

Společnost představila účastníkům konference i svoji technologickou novinku, postavenou na závitovém způsobu zaválcování měděných trubek do prostupů hliníkových teplosměnných lamel, používanou při výrobě designových otopných těles BITHERM. Závitový způsob zaválcování trubky do lamely vytváří větší stykovou plochu mezi mědí a hliníkem, která je dána plochou povrchu závitu. Závitové zaválcování zajišťuje vyšší pevnost válcovaného spoje i z pohledu dlouhodobého vlivu teplotních změn, kterými otopné těleso prochází za provozu. Vytvořená vnitřní šroubovice v trubce přispívá k turbulentnímu proudění teplonosné kapaliny projevující se lepším přestupem tepla z kapaliny do stěny trubky.



Další představenou novinkou je nový elektronický regulátor teploty s programem sušení RE10A určený k elektrickým topným tělesům pro kombinované vytápění koupelnových otopných těles. Za zmínku stojí i zaváděná nová technologie plnění elektrických koupelnových radiátorů. Za použití specielní konstrukce kompenzátoru je vyrovnávána objemová roztažnost kapaliny v radiátoru, která je vyvolávaná provozními teplotními změnami. S přispěním kompenzátoru se dosahuje celoplošného sdílení tepla z povrchu koupelnového radiátoru, kde se neprojevuje chladná horní část, jako při použitém vzduchovém polštáři nad hladinou teplonosné kapaliny v radiátoru.

Společnost ELVL s.r.o. tímto představuje v krátkosti své novinky z oboru vytápění, se kterými postupně přichází na český trh. Dominujícím nosným programem společnosti však stále zůstává výroba zakázkového designu otopných těles BITHERM.


ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.

 
 
Reklama