Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CADCELL – dynamická knihovna detailů pro řešení staveb na bázi dřeva

Xella, systémy suché výstavby a společnost RD PROJECT & PARTNERS s.r.o., která v České republice zastupuje švýcarskou firmu Cadwork Informatik, přichází na trh s novou dynamickou knihovnou detailů pro dřevostavby – CADCELL. Motivaci společného projektu nejlépe vystihuje myšlenka švýcarského architekta Paula Artarii: „Zatímco klasické stavby mohou být nakresleny, dřevostavby musí být naprojektovány“.

Nová knihovna je určena pro Cadwork®, komplexní nástroj pro projektování dřevostaveb. I proto je předurčena zejména architektům a projektantům, výrobcům a zpracovatelům dřevostaveb, dodavatelům a vzdělávacím institucím. Cílem společného projektu je vytvoření identické informační báze, rozšíření know-how a zvýšení kvality konstrukcí na bázi dřeva. CADCELL jako synergická platforma podporuje kvalitní a ucelené řešení pro dřevostavby po celou dobu jejich životnosti – od prvotní studie přes návrh, konstrukční analýzu, detailní projekt, prefabrikaci, stavbu, užívání, údržbu, adaptaci až po demolici. Cadwork® umožňuje jak volné kreslení ve 2D, tak modelování ve 3D a mezi jeho výhody patří možnost rozsáhlé automatizace úloh, zejména prostorové elementace plošných dílců (stěnové, stropní a střešní panely), dynamický modul Varianta, automatické vyšetření střechy, automatické generování výkresů, výstupy kusovníků, data pro NC stroje a další.

Díky rozsáhlé databázi certifikovaných konstrukčních řešení jsou materiály FERMACELL přímo předurčeny pro takový nástroj CAD/CAM, jakým dnes Cadwork® je. Ve vzájemné spolupráci obou společností se tak optimálně pojí nejsilnější stránky jejich produktů – u FERMACELLu materiál, know-how a detailní řešení, u Cadwork® pak konstrukční a návrhové nástroje, kontext s výrobou a přípravou a vazba na realizaci.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama