Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Technické zasněžování lyžařských areálů - dodávka a montáž na klíč od projektu až po sníh

Při stavbě nového zasněžovacího zařízení nebo při rozšiřování stávajícího zařízení jsou pracovníci lyžařských středisek postaveni k mnohapočetným rozhodnutím.

My v AQUA SYSTEMu vyřešíme problém kompletně od projektu až po sníh.

Na přání investora můžeme dodat dílčí částí (čerpadla, elektrické ovládací skříně, vysokotlaké potrubí, hydroboxy, sněžná děla, zasněžovací tyče).

Zdroje vody
Zasněžování vyžaduje dostatečnou potřebu vody. Je nutné se zamyslet nad vstupy vody ( vydatnosti studní, vrtů, přečerpávání apod.) a vykalkulovat účinnost a investiční náklady. Taktéž se zvažuje zásoba vody, velikosti jezer, povrchových a podpovrchových rezervoárů.

Úprava vody
Rozhodující pro střediska je výkonnost zasněžovacích zařízení, která je ovlivněna teplotou v jednotlivých krajinných oblastech. Hospodárnost a efektivita zasněžování při vyšších teplotách se může zlepšit na základě dobře naplánovaného chlazení vody. Chladicí systémy jsou cirkulace nebo chladicí věže. Pro mechanickou úpravu vody se navrhuje filtrace.

Čerpací stanice
Jsou nadimenzovány na požadavek a můžou se s výhledem do budoucna rozšiřovat. Čerpací stanicí jsou i kompresorové stanice pro tyčové a vysokotlakové zasněžovací zařízení. Čerpadla se navrhují podle možností ponorná, povrchová nebo kombinace podávacího a vysokotlakého čerpadla.

Potrubí a odběrné místa
Vysokotlakové potrubí různého materiálového provedení s dlouhou životností.

Koncové zasněžovací zařízení
Podle charakteru sjezdovky ( šířka, délka, větry, meteorologické podmínky apod. ) volíme ventilátorová děla nebo zasněžovací tyče. Rozhodneme se optimálně podle poměru ceny a výkonu.

 
 
Reklama