Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Publikace Projektové řízení technologických staveb - vydala Grada

Odborná publikace Projektové řízení technologických staveb popisuje celý investiční proces, výběr dodavatelů, tvorbu smluv a cen.

Autorem publikace je doc. Ing. Ivo Roušar, CSc., jednatel společnosti Tebodin Czech Republic, s.r.o.

Kniha na více než 250 stranách seznamuje se všemi hlavními činnosti projektového manažera při přípravě a realizaci staveb, kde hlavní slovo mají výrobní technologie. Přehledně a systematicky popisuje celý investiční proces od výběru nejekonomičtější varianty přes projektový návrh, legislativní přípravu stavby až po vlastní výstavbu a garanční testy technologie.

Poskytuje základní orientaci při výběru dodavatelů a návod jak uzavírat klasické smlouvy a smlouvy podle metodiky FIDIC na dodávku stavby se zahraniční technologií.

Nedílnou součástí publikace je podrobný postup pro stanovení cen za projekční a inženýrské činnosti a pro odhad nákladů na stavební a technologickou část stavby podle kapacity celých jednotek, výkonu jednotlivých zařízení a typických jednotkových cen.
Obecné metody projektového managementu jsou aplikovány na řízení technologických staveb s velkým množstvím konkrétních příkladů a postupů z praxe. Silný důraz je kladen na používané anglické ekvivalenty všech hlavních pojmů výstavby.
 
 
Reklama