Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dotace „Zelená úsporám“

Dotace "Zelená úsporám" - info a poradenství na náměstí v Č. Budějovicích dne 22. dubna 2009.

Mezi obyvateli ČR se velmi rychle rozšířila zpráva o tom, že Ministerstvo životního prostředí bude rozdělovat dotace na zateplení rodinných a bytových domů, na ekologické kotle, solární kolektory a tepelná čerpadla. Tento dotační program byl vyhlášen 7. dubna, ale dosud nejsou některé podmínky přidělování dotací úplně jasné. Také formuláře dotací budou k dispozici až 22. dubna. Poradenské středisko Energy Centre České Budějovice (ECČB) zaznamenalo nebývalý zájem ze strany veřejnosti o tyto dotace. Po dohodě se Státním fondem životního prostředí (SFŽP) uspořádá ECČB dne 22. dubna 2009 na českobudějovickém náměstí akci s názvem „Zelená úsporám – informační stánek ECČB“. Od 9:00 do 16:00 hod. mohou zájemci získat kvalifikované informace o podmínkách dotací od proškolených pracovníků ECČB. Na stánku budou k dispozici také brožury a formuláře žádostí.

"ECČB chce touto akcí vyjít vstříc zájemcům o dotační program Zelená úsporám a rozšířit informaci o těchto dotacích mezi obyvatele a návštěvníky Českých Budějovic. Pracovníci ECČB jsou připraveni zodpovědět kolemjdoucím jejich dotazy týkající se jak vyhlášených dotací, tak vůbec možností snižování spotřeby energií a využívání obnovitelných zdrojů", říká Ivana Klobušníková, ředitelka ECČB. Tato akce se uskuteční v rámci oslav Dne Země.

Kontakt pro bližší informace:
Mgr. Ivana Klobušníková, ředitelka ECČB
Tel: 387 312 580
Mobil: 777 030 313
Email: ivana@eccb.cz
www.eccb.cz


Energy Centre České Budějovice
logo Energy Centre České Budějovice

Bezplatné energetické poradenství v oblasti úspor energií a využití obnovitelných zdrojů, audity a energ. analýzy, Energetické průkazy pro RD, měření infrakamerou, pořádání seminářů, vydávání publikací, zprostředkování kontaktů s Horním Rakouskem a EU a další.

 
 
Reklama