Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

DIPOL Týdenní přehled - TV a SAT TV, CCTV, WLAN

CCTV - systém rozpoznávání obličejů. Maroko - kouzlo kontrastů. Důležité vlastnosti moderních satelitních přijímačů. IP kamera pro speciální úlohy - super kvalita, IR iluminátor až do 100 m a další.

DIPOL Týdenní přehled - TV a SAT TV, CCTV, WLAN

CCTV - systémy rozpoznání tváří. Rozpoznání tváří je jeden z nejsnadějnějších způsobů, jak identifikovat lidi biometrickými metodami-obrazy tváří jsou snadno získatelné, v porovnání s otisky prstů nebo obrazem duhovky, které vyžadují aktivní účast sledované osoby. Výhoda technologie rozpoznání tvaří spočívá rovněž v jednoduchém rozpoznání lidí porovnáním jejich fotografií, dostupných v obrovském souboru obrázků (včetně obrázků kriminálníků a teroristů), hospodárnost (snadný a rychlý výkon) a neagresivní charakter metody (např. ve srovnání s identifikací osob prostřednictvím vzorku sítnice).

Kromě toho je snadnější získat obrovskou databázi tváří, jsou tvořeny na základě obrázků použitých v různých typech dokumentů: identifikační karty, pasy, řidičské průkazy, atd. Výhoda identifikace založené na obličejových rysech ve srovnání s otisky prstů nebo jinými biometrickými metodami rovněž spočívá v "nevědomosti" osoby o tom, že je sledována. Absence přímého kontaktu se zařízením souboru dat dovoluje uchovat anonymitu operací. V praxi je rozpoznání tváří podmíněno opatřením obrazů tváří-systém automaticky analyzuje obrazy a určuje, zda je osoba evidována v databázi. Jedinou podmínkou je, že je osoba v záběru kamery. Hlavními komponenty systému jsou kamera/y (scanner tváře) a software pro srovnání uložených obličejů s účinnou hardwarovou platformou.

Problémy ve vytvoření systému obličejů vyvstávají při potřebě zavádění změn způsobených změnami v tváři, make-up a různorodými efekty světla, pozice, atd. Při vytvoření softwaru pro analýzu obličejových rysů by měly být rovněž zahrnuty antropologické vlastnosti, protože každý má individuální charakteristiky (charakteristické body, které mohou být zaneseny do účtu).

V srpnu 2008, začala vláda UK takový systém testovat systém na letišti Manchester. ICAO (International Civil Aviation Organization)-biometrické pasy s digitálními obrazy jako základ identifikace. Bundesdruckerei GmbH (jeden z předních světových dodavatelů technologie vysokobezpečnostních řešení a produktů) a Samsung Mobile Display oznámili partnerství a představili elektronické pasy, ID karty, řidičské průkazy, a jiné ID dokumenty s AMOLED display (aktivní matrix display s organickými LEDs). V budoucnosti bude možné integrovat krátká videa do jakéhokoli ID dokumentu, včetně sekvencí tři-dimenzionálních obrazů majitele tváře (např. profil zleva, přední pohled, pohled z prava).

Analýzy obrazů použité v souboru a proces velkého množství dat a jejich ochrana proti neoprávněnému přístupu-to je klíčový bod bezpečnostního průmyslu, CCTV, telekomunikací a informační technologie.

Více na www.dipolnet.cz

 
 
Reklama