Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

DIPOL na veletrhu PRAGOALARM v Praze.

DIPOL na veletrhu PRAGOALARM v Praze.

PRAGOALARM - nové trendy na trhu zabezpečovací techniky. PRAGOALARM a PRAGOSEC veletrh se konal 24-26. února 2009 v Praze. Na předních světových (IFSEC - Birmingham) a regionálním (Security Essen, ISC Západní Las Vegas, SecuTech - Taipei) specializovaných veletrzích představují výrobci často nová řešení, testují trh. Mnohá z řešení jsou stále ve fázi návrhu a značná část z nich nikdy nebude trhem přijata.
Toto je rozdíl oproti národním veletrhům. Mnozí z těch, kteří se účastní akcí jsou distributoři, pouhá prezentovaná řešení jsou obchodní nabídkou, většina zařízení ověřuje hodnotu jejich trhu a společnosti je pravidelně prodávají.
Pragoalarm/Pragosec je rozhodná zejména pro český a slovenský trh, je zajímavým přehledem trendů v sektoru bezpečnosti těchto zemí.

Hlavní tendence mohou být spatřeny:
  • Silné snižování jednoduchých poplachových systémů instalovaných v budovách - většina funkcí kontrolních center/panelů se stává základem softwarových a hardwarových řešení implementovaných do DVR/NVR-jen několik společností nabízí poplachové systémy a vybavení při narušení
  • Rostoucí role bio metrických přístupových kontrolních systémů
  • Široká nabídka CCTV zařízení pro koncové uživatele (kompaktní kamery s IR iluminátory, jednoduché DVR), které reaguje na vzrůstající zájem ze strany malých obchodníků (např. rodinné domy, malé prodejny)
  • profesionální CCTV systémy jsou dominantním megapixelovým řešením; PTZ kamery, tak oblíbené v posledních letech při zabezpečování měst, se stávají méně viditelné
  • Největší stánky byly zabrány společností Siemens-díky zájmu o český trh (výstava společnosti), a Samsung-díky nepochybnému vůdcovství v elektronice (výstava organizována distributorem)
  • Viditelná aktivita asijských výrobců hledajících nový-tuzemský veletrh zajišťuje příležitost pro přímé kontakty s lokálními distributory

Více informací naleznete ZDE.

 
 
Reklama