Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fórum českého stavebnictví 2009 - 5. ročník s klíčovým tématem "SUSTAINABLE CONSTRUCTION"

Stavebnictví v Evropě i v České republice čekají v příštích letech výrazné změny. Nedostatek energií a jejich zdražování bude mít vliv na změny v přípravě i realizaci staveb, které v současné době spotřebovávají 40% vyrobené elektrické energie a tepla. Všechny vyspělé evropské země se připravují na nové způsoby stavění, které zaručují podstatné snížení spotřeby energií při provozu budov.

Pro dosažení nizkoenergetického stavění existují v zemích EU vládní programy, jsou vydávány zákony vytyčující nové principy stavění. Nejdále jsou tyto programy ve Francii, Velké Británii, Švédsku, Německu a jiných zemích. V České republice se státní správa tímto problémem prakticky vůbec nezabývá a je proto nejvyšší čas rozpoutat diskusi na všech úrovních. Novému způsobu stavění se budou muset přizpůsobit všichni zainteresovaní, ať již jde o stavební společnosti, developery, výrobce stavebních materiálů a dodavatele veškerých technologií.

Již 5. ročník úspěšného odborného setkání významných zástupců českého stavebnictví se zaměří na klíčové téma "udržitelného stavění" velmi detailně a pozitivně.

Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR společně s Blue Events si Vás již teď dovolují dovolují upozornit na termín 4. března 2009, kdy se v sále pražského hotelu Olympik Artemis setkají zástupci většiny významných společností a budou o těchto tématech diskutovat.

V případě zájmu o bližší informace o přípravách projektu se můžete obrátit na adresu info@BlueEvents.eu nebo tel. +420 603 252 703, informace o průběhu předchozích ročníků získáte na adrese www.construction21.cz.

 
 
Reklama