Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

POROTHERM DRYFIX.SYSTEM - za mrazu, bez vody i elektřiny!

Současné stavební technologie umožňují téměř zázraky. Zdění za mrazu, bez přívodu vody a elektřiny dnes už nepatří do oblasti sci-fi, ale stalo se realitou, s níž se lze setkat na běžné stavbě. Systém POROTHERM DRYFIX.SYSTEM je určen pro výstavbu z broušených cihel POROTHERM CB a zcela mění zavedené technologie zdění z pálených cihel. Na trhu je dostupný výhradně s broušenými cihlami a zákazníkům je k dispozici v systému s cihlami pod značkou POROTHERM CB DF.

  

Broušené cihly POROTHERM CB DF vycházejí z formátů již klasických a velmi oblíbených broušených cihel POROTHERM CB. Součástí sortimentu jsou i speciální doplňkové tvary, které umožňují stavebně jednoduché řešení zdiva kolem oken, dveří a parapetu.

Speciální pěna DRYFIX zdarma

Výrobky POROTHERM CB DF jsou k dispozici v pěti formátech. Odpovídající množství speciální PUR-pěny DRYFIX dostanou stavebníci k cihlám POROTHERM 44 CB DF, POROTHERM 40 CB DF, POROTHERM 30 CB DF, POROTHERM 24 CB DF a POROTHERM 11,5 CB DF zdarma. Jedna dóza tohoto speciálního bezcementového lepidla s extrémně silnou lepivostí, jež je určeno výhradně pro lepení broušených cihel, se spotřebuje cca na 5 metrů čtverečních zdiva. U příčkovek vystačí zhruba na 10 metrů čtverečních zdiva.

Zdění i za mrazu

Technologie POROTHERM DRYFIX.SYSTEM představuje systém suchého zdění, při němž nedochází k žádnému přenášení vlhkosti z pojiva do zdiva. Po dokončení stavby mohou ihned následovat další práce. Ve srovnání s klasickým zděním se pracnost výstavby snižuje až o 50 %.

Speciální polyuretanová pěna se nanáší ve dvou pruzích při vnějších okrajích cihel, u příčkovek v jednom středovém pruhu. Cihlu je nutné do pěny usadit do 3 minut. Při výstavbě technologií POROTHERM DRYFIX.SYSTEM není na stavbě zpočátku nutné zřizovat přívod elektřiny ani vody. Dózu s pěnou stačí jen dobře protřepat a našroubovat na aplikační pistoli. Zdít je možné až do teploty -5 °C. Cihly POROTHERM CB DF lze využít pro všechny typy zděných staveb.

Trojí výhoda

Výstavba z cihel POROTHERM CB DF v sobě snoubí jak výhody broušeného zdiva, využití unikátní technologie suchého zdění, tak i keramického materiálu.
Díky přesnému sbroušení cihel na 249 mm je tloušťka ložné spáry mezi dvěma řadami zdiva pouze 1 mm. Naprosto se tak minimalizuje možnost vzniku tepelných mostů v maltovém loži, zdění je rychlé a vzhledem ke spojení cihel na „pero + drážka“ i velmi přesné.
Kromě toho všechny cihly POROTHERM obecně vynikají schopností dobře vzdorovat únikům tepla zdmi, zároveň s tím však umožňují prostup vodním parám, takže dům může „dýchat“. Vytvářejí tak dobrý předpoklad pro vznik zdravého a příjemného bydlení.
Více informací naleznete na www.porotherm.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama