Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Xella CZ partnerem festivalu IBERICA 2008

Výrobce stavebních materiálů, společnost Xella CZ, se stala partnerem pátého ročníku festivalu španělské a iberoamerické kultury IBERICA 2008. Festival Iberica se koná od 20. do 23. srpna v Brně, Boskovicích, a Bratislavě a své půlkulaté výročí oslaví vůbec prvním koncertem světoznámé Maríe Serrano v ČR.

Hlavní hvězdou festivalu IBERICA 2008 je proslulá tanečnice María Serrano, která do České republiky zavítá vůbec poprvé za celou svou uměleckou kariéru. Přiveze s sebou unikátní projekt FlamenTango, který spojuje dva zdánlivě odlišné taneční styly – flamenco a tango. Spolu s Marií Serrano vystoupí dvanáctičlenná skupina složená z tanečníků, kytaristů, perkusionistů a dalších hudebníků.

Návštěvníci se mohou těšit i na komorní vystoupení klavíristky Marie Vidovič a flamenkové tanečnice Virginie Delgado. K dalším lákadlům patří i vystoupení kytaristy Flaca de Nerja a temperamentní romské kapely Terne Čhave, která představí své nové album More Love!

Nedílnou součástí festivalu jsou i letos hudební a taneční workshopy a doprovodný program. Letošní tvůrčí dílny flamenka, salsy, tanga, perkusí a kytary již tradičně vedou zkušení lektoři z České republiky i ze zahraničí. Doprovodný program zahrnuje promítání španělských filmů, výstavu fotografií a degustaci španělských vín.

Pokud hledáte nezapomenutelný kulturní zážitek na závěr horkého léta, je pro vás festival IBERICA 2008 to pravé!

Více informací o festivalu, podrobný rozpis koncertů a přihlášky do tvůrčích dílen najdete na www.iberica.cz. Vstupenky je možné také rezervovat on-line přes síť Ticketportal.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama