Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Praxi blízké řešení problému pro sanaci koupelen

Při sanaci koupelen se často počítá každý milimetr, když výška místnosti dovolí pouze nízkou konstrukci mazaniny. Aby bylo možné nainstalovat ploché sprchovací vany, vyvinula Viega extrémně prostorově úspornou odtokovou soupravu Tempoplex s pouze 60 milimetry vysokou montážní výškou.

Nová odtoková souprava Tempoplex může být nainstalována ve všech sprchovacích vanách s odtokovým otvorem o průměru 90 mm. Navzdory jejich nízké montážní výšce je odtokový výkon pozoruhodný: S maximálně 0,5 litru za vteřinu je při výšce vzdutí 15 milimetrů o cca 25 procent vyšší než žádají parametry DIN EN 274.

Stejně tak jako celý program Tempoplex disponuje i plochá varianta vodorovným až 45 stupňů šikmým nastavitelným odtokovým obloukem o průměru 40/50 milimetrů k flexibilnímu připojení na potrubí odtoku.

Volitelné: Vlasové síto
I když byl při vývoji nového odtoku dáván pozor na každý milimetr montážní výšky, odpovídá vybavení kompaktní varianty Tempoplex neomezeným způsobem „velkým“ modelům série: Patří k tomu snadná montáž díky vytvarované přírubě z ušlechtilé oceli, stejně tak jako zápachová uzávěra, již je možné vyjmout za účelem vyčištění. Volitelně může být kromě toho několika hmaty do odtoku vsazeno přídavné vlasové síto, aby se zabránilo nepříjemnému zanesení odpadního potrubí.

Obzvláště plochý odtok Tempoplex od Viega pro sprchovací vany je ihned k dodání.


Už jen 60 milimetrů vysoká, ale s kompletním vybavením "velkých" odtoků sprchovacích van od Viega:
Nová odtoková souprava Tempoplex, která byla vyvinuta zvláště pro nízké konstrukce podlah.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama