Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Siemens byla oceněna za přínos k energetické účinnosti budov

Evropská komise ocenila společnost Siemens za vynikající výsledky při podpoře programu GreenBuilding. Cena byla společnosti udělena za špičkovou odbornou podporu zákazníků při zlepšování energetické účinnosti jejich budov.

GreenBuilding je dobrovolný program Evropské komise, který vznikl začátkem roku 2005 s cílem zlepšit využití potenciálních úspor energie ve firemní oblasti. Vlastníkům budov je poskytováno poradenství a podpora při modernizaci energetických zařízení v nerezidenčních budovách.

Společnost Siemens je od samého počátku partnerem pobídkového programu GreenBuilding - v roli podporovatele nabízí komplexní informace, povzbuzuje vlastníky a uživatele budov k tomu, aby se stali jeho partnery, a pomáhá jim realizovat doporučení programu v praxi.

"Předání výročního ocenění GreenBuilding Award 2008 společnosti Siemens je vyjádřením našeho uznání za výjimečnou a příkladnou modernizaci budov a za realizaci zásad programu GreenBuilding v nových projektech," vysvětlil manažer programu Paolo Bertoldi při slavnostním předávání, které se uskutečnilo v rámci letošního veletrhu Light+Building ve Frankfurtu nad Mohanem.

"Energetická účinnost v budovách je naší významnou podnikatelskou aktivitou. Právě proto program GreenBuilding podporujeme od samého začátku," uvedl Andreas Schierenbeck ze společnosti Siemens, která se již desítky let věnuje energeticky úsporným technologickým řešením v oblasti automatizace budov a službám pro optimalizaci spotřeby energií v budovách. Společnost Siemens již v této oblasti získala řadu ocenění, v nedávné době například cenu "Nejlepší evropský poskytovatel energetických služeb" (2006) a ocenění za nejlepší projekt energetických služeb v Evropě (2007).

Další informace o programu GreenBuilding jsou k dispozici na stránkách Evropské unie.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama