Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezdotykové ovládací desky pro WC od Viega

Společnost Viega představuje - vodu šetřící dvoumnožstevní splachovací technika u nové ovládací desky "Visign for More sensitive" se spouští jednoduchým pohybem ruky bez dotyku před dvěma senzory.

Attendorn, 28. dubna 2008 – S mnohonásobně vyznamenanou linií designu „Visign for More“ interpretovala Viega zcela nově ovládací desky WC. Na "SHK" v Essenu nastavil výrobce tohoto systému laťku pro technické zařízení teď ještě výše: Vodu šetřící dvoumnožstevní splachovací technika u nové ovládací desky "Visign for More sensitive" se spouští jednoduchým pohybem ruky bez dotyku před dvěma senzory. K tomu potřebná elektronika se montuje jako kompaktní stavební jednotka do montážního rámu tak, aby nic nenarušilo volnou lehkost pouze 4 milimetry silné skleněné ovládací desky.

S "Visign for More sensitive" se Viega podařila kombinace elegantního designu a pohodlné funkčnosti, jež byla již před uvedením na trh uznána neutrální stranou: Nové ovládací desky byly oceněny iF product design Preis 2008, Good Design Award 2007 a také cenou za inovaci Architektur und Bauwesen 2007.

Individuálně nastavitelné
Inteligentní elektronika poskytuje nejenom možnost přesvědčivě puristického designu, ale nabízí zároveň i individuální pole působnosti. Dosah může být například nastaven mezi 0 a 30 milimetry. Totéž platí pro obě množstevní splachování. Množství jsou ze strany výrobce nastavena, nicméně se dají dle potřeby snížit či zvýšit.

Zvláště hygienické
Oproti jiným bezdotykovým systémům jsou skleněné povrchy ovládacích ploch Visign for More naprosto rovné. Pouze dva nenápadné tříčtvrteční kruhy pro velké, resp. malé splachování vypovídají o vysoce vyvinuté funkčnosti, jež se za nimi skrývá. To působí nejenom velmi elegantně, ale je to zároveň obzvláště snadné na údržbu a hygienické.

Abychom při čištění zabránili nechtěnému splachování, patří k objednávce magnetiký klíč. Ten přeruší – jakmile bude podržen před logem Viega – všechny funkce. Po uplynutí jedné minuty bude elektronika s přednastavenými hodnotami opět automaticky aktivována.

I při výměně
Citlivé ovládací desky "Visign for More" mohou být napájeny jak ze síťového zdroje, tak i – například při výměně mechanicky se spouštějících ovládacích desek – bateriovou jednotkou. V tomto případě dodávají čtyři v prodeji obvyklé tužkové baterie potřebnou energii, jež vydrží více než 7.000 spláchnutí. Výměna baterií je za normálních provozních podmínek nutná nejdříve po roce. Při výpadku proudu může být splachování kromě toho spouštěno ručně pomocí tlačítka schovaného za deskou.

Instalace nové ovládací desky Viega vyžaduje při výměně také jen několik úkonů, jelikož spouštění splachovací nádržky Visign 2 následuje jako dosud prostřednictvím bovdenové techniky bez nároku na údržbu. Po montáži vestavěného rámu musí být tedy motorová jednotka pro bovdenový tah připevněna k rámu a připojena proti záměně zabezpečenými kabely ke zdroji napětí. Pro starší podomítkové splachovací nádržky nabízí Viega speciální sady pro přestavbu.

Vhodné pisoárové desky
V souladu s vysokými nároky designu jsou citlivé ovládací desky Visign for More z bezpečnostního skla okamžitě k dostání v následujících barvách: čiré světle šedé, parsolové černé barvě a čiré mátově zelené. K tomu Viega rovněž dodává vhodné bez dotyku se spouštějící pisoárové desky s infračervenou technikou.


Ve vybavení koupelny pro náročné přesvědčí puristický design stejně tak jako snadná údržba nových ovládacích desek Visign for More od Viega. Splachování se spustí jednoduchým bezdotykovým pohybem ruky.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama