Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové balení malty POROTHERM TM usnadní manipulaci

Od letošního jara se stavbaři mohou těšit na ulehčení práce. Tepelněizolační malta POROTHERM TM změnila svoje balení a vydatnost. Místo původního balení o objemu 50 l se nyní nabízí nově s objemem 40 litrů.

Spolu s tím však byla o 25% zvýšena její vydatnost. Stejně jako z původního, tak i z nového balení malty, je proto možné připravit 40 litrů čerstvé maltové směsi, s novým balením se však bude na stavbě lépe manipulovat.

K hlavním přednostem malty POROTHERM TM patří schopnost zvýšit tepelný odpor zdiva až o 22 %. Tuto maltu je možné používat při zdění ze všech typů cihel POROTHERM. Aplikuje se však zejména při zdění ze speciálních tepelně superizolačních cihel POROTHERM Si a výrazně tak zvyšuje jejich schopnosti v oblasti tepelných úspor. Díky tomu významně napomáhá při výstavbě energeticky úsporných domů, kde je k vytápění potřeba jen minimum energií.

Jednoduché zpracování a snadné použití

Malta POROTHERM TM je určena pro ruční zpracování. U stavebníků je oblíbena zejména pro jednoduchou přípravu a celkově snadnou a rychlou aplikaci. V kombinaci se zdivem POROTHERM tvoří ideální podklad pod omítku. Suchá směs se pro vytvoření čerstvé malty míchá pouze jen tři až pět minut a není do ní nutné kromě vody přidávat již žádné další přísady.
Při samotném zdění platí stejná pravidla jako při práci s jinými typy malt. Ložná spára (vrstva malty mezi dvěmi vrstvami cihel) by měla dosahovat maximálně tloušťky 12 mm. Cihelné bloky se zdí na vazbu – horní cihla přes spojení dvou spodních cihel.
Maltu POROTHERM TM o novém objemu 40 litrů lze zakoupit v prodejnách stavebnin za cenu cca 249 Kč bez DPH.

Více informací naleznete na www.porotherm.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama