Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stabilní růst společnosti XANADU

Hospodářské výsledky za rok 2007 potvrzují stabilní růst společnosti XANADU, která je předním poskytovatelem řešení a služeb v oblastech CAD, GIS, IT infrastruktury a vývoje software.

Akciová společnost XANADU, dodavatel řešení a služeb v oblasti informačních technologií, uzavřela rok 2007 s velmi povzbudivými výsledky. Celkový obrat za minulý rok dosáhl hranice 337 milionů Kč, což představuje meziroční nárůst tržeb o 16 procentních bodů.

Zajímavý růst vykázala oblast prodeje aplikací pro počítačovou podporu navrhování (CAD a GIS) společnosti Autodesk - meziročně o 24 procent (bez vlivu kurzových změn). Ze služeb, které celkově zaznamenaly meziroční nárůst o 14 procent, rostly nejvíce služby IT (správa a servis IT, o 28 procent) a vlastní vývoj softwaru (o 51 procent).

"Přestože jsme po celé druhé pololetí roku sledovali pozitivní trend v jednotlivých oblastech našeho podnikání, samotný konec roku nás i tak velmi příjemně překvapil. Jen v prosinci jsme totiž zaznamenali obrat ve výši 48 mil. Kč," říká Tomáš NETOLICKÝ, ředitel společnosti. "V minulém roce jsme ale posílili také personálně, zejména v oblasti technické podpory. V pětici poboček XANADU v České republice nyní působí již 85 zaměstnanců, což představuje meziroční nárůst o 11 procent."

Společnosti se dařilo nejen z pohledu ekonomického, ale také ve zvyšování podílu na trhu a kvality nabízených služeb, o čemž svědčí řada ocenění partnerů i zákazníků. Firma XANADU byla mimo jiné vyhodnocena jako nejlepší prodejce GIS řešení Autodesk Topobase za rok 2007 v rámci regionu CHS, do kterého kromě České republiky a Slovenska spadá dalších 12 zemí ze střední a jihovýchodní Evropy. Velmi vysoko je dlouhodobě hodnocen také servis produktů HP, kde XANADU patří k trojici nejlepších servisních partnerů v České republice.

"Pozitivní trend vidíme ve stále rostoucím uplatnění 3D CAD aplikací a GIS technologií Autodesk v oblasti vývoje, výroby a provozu v českých společnostech. Moderní informační technologie přinášejí zákazníkům konkurenční výhodu a umožňují jim zefektivnit doslova všechny fáze produktového cyklu," dodává Vladimír MICHL, manažer pro rozvoj společnosti XANADU. "Dlouhodobé úsilí, věnované maximální podpoře uživatelů, se navíc začíná vyplácet i z pohledu našich hospodářských výsledků."

O společnosti XANADU
XANADU je předním poskytovatelem řešení a služeb v oblastech CAD, GIS, IT infrastruktury a vývoje software se zaměřením na střední a velké společnosti nebo organizace centrální správy a samosprávy včetně středního a vysokého školství v České republice i v zahraničí. XANADU na českém trhu působí již sedmnáctým rokem.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama