Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výstavba pasivních domů tradiční technologií

Výstavba pasivních vápenopískových domů začala!

Vápenopískové zdící materiály jsou mimořídně vhodné pro konstruování velmi štíhlých masivních a nosných stěn, které jsou tolik potřeba pro obvodový plášť pasivních domů. Několik stavebníků z tohoto materiálu tradičního výrobce vápenopískových cihel firmy Zapf již nyní začalo stavět.

Dalších několik velmi kvalitních projektů je připraveno a výstavba začne, jakmile to zima dovolí, další jsou připravené ve fázi projektů. Velmi štíhlá, přesná a levná obvodová stěna tl. 150 nebo 175 mm umožňuje celoplošné kotvení kontaktního zateplovacího systému s libovolnou tloušťkou izolantu.

Tato varianta obvodového pláště je velmi levná a racionální. Při tom je zároveň zajištěna akumulace, zvuková neprůzvučnost, vzduchotěsnost, požární odolnost,ale také vysoká rychlost a přesnost výstavby. Zpracování přesného vápenopískového zdiva je jednoduché, není potřeba žádné speciální firmy, zvládne ho každý zedník, či stavebník svépomocí.

Pokud máte zájem o masivní pasivní dům, sledujte fotografie na webu, kde budou stále přibývat dalšéí fotografie staveb pasivních domů.


Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama