Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo pro velké výkony

Firma ATEG TEPELNÁ TECHNIKA, s.r.o., výhradní prodejce systémové techniky AEG pro ČR a SK Vás zve na prezentaci techniky AEG na veletrhu Aqua-therm 2007 (HALA G,STÁNEK 213).

Systémová technika AEG - tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární panely. Novinky - tepelná čerpadla AEG vzduch/voda (pro topení a chlazení) a tepelná čerpadla AEG země/voda (do výkonu 400kW)budou nově prezentována na stánku.

Vytápění ve velkém stylu. Nová řada tepelných čerpadel TTF byla vyvinuta speciálně pro vytápění velkých obytných nebo průmyslových objektů. Tímto tepelným čerpadlem tak můžete dosáhnout nízkých provozních nákladů též u objektů s tepelnou ztrátou do 650 kW. Až šest jednotlivých modulů je možno kombinovat do vícestupňové kaskády.
Umožňuje to optimálně přizpůsobené nadimenzování výkonu prakticky pro každou budovu. Od poradenství až po první uvedení do provozu vám bude firma ATEG TEPELNÁ TECHNIKA kompetentním partnerem pro řešení vašeho projektu.

Tepelná čerpadla TTF země / voda získávají teplo ze země v principu dvěma způsoby:
- ze zemních sond - vrtané sondy o průměru 145 mm, do kterých je zavedena speciální tlaková plastová hadice naplněná pracovní látkou - nemrznoucí ekologickou směsí. Pracovní látka pak přenáší teplo ze země do výparníku tepelného čerpadla. Potřebná délka bývá cca. 180 m na 10 kW chladícího výkonu tepelného čerpadla (tj. rozdílu mezi příkonem motoru a celkovým topným výkonem).
- ze zemních kolektor - stejná hadice uložena vodorovně do hloubky asi 1,5 m - 1m daleko od sebe.
Potřebná plocha bývá cca. 350 m2 na 10 kW chladícího výkonu tepelného čerpadla.


Tepelné čerpadlo pro topení a chlazení

Rozvodné systémy
Podle druhu instalovaného systému rozvodu chladu se mohou teploty chladicí vody pohybovat v hodnotách 8 až 18°C. Při velkoplošném chlazení je pro zamezení tvoření kondenzátu teplota chladicí vody vyšší, než teplota rosného bodu.

Čím je možné chladit:
velkoplošnými systémy

Podlahové chlazení - možnost s malými přídavnými náklady na regulaci a přístrojovou techniku chladit i v klasických soustavách podlahového topení.

Kapilární systémy - systém pro podlahové, stěnové a stropní vytápění a chlazení. Jde o nízkopotenciální systém vytápění/chlazení (topná voda 25°C/ chladicí voda 17°C). Další výhody jsou rychlá regulace (není zde akumulace jako u klasických podlahových systémů), rychlá a snadná montáž pod omítku u stěnových rozvodů nebo do samonivelační vrstvy u podlahových rozvodů. Průměr kapiláry je 3,5mm a rozteč jednotlivých kapilár 30mm.

Na stavbu je kapilární systém chlazení dodáván pouze jako kompletní dodávka celé otopné soustavy a finálních vrstev stavebních konstrukcí - tedy včetně zdroje tepla, prvků regulace a omítek/obkladů u stěnového popř. stropního systému a podkladních vrstev podlahy u podlahového systému.

radiátorové rozvody
Konvektory s ventilátorem - pro chlazení se používají nástěnné, podstropní či podokenní fan-coilové jednotky (otopné/chladící těleso s ventilátorem a odvodem kondenzátu). Chladicí výkon konvektoru je závislý na typové velikosti, na objemovém průtoku vzduchu a na teplotě chladicí vody.

Nabídka od nás
- cenové nabídky zdarma
- od poradenství až po první uvedení do provozu Vám bude firma kompetentním partnerem pro řízení Vašeho projektu
- realizace na klíč – projekce, dodávka, montáž. Toto vše prostřednictvím distribuční sítě - kvalitních vyškolených montážních firem po celé České republice
- možnost nákupu na leasing
- 5 let záruka, při ročních servisních kontrolách


ATEG TEPELNÁ TECHNIKA, s.r.o.
logo ATEG TEPELNÁ TECHNIKA, s.r.o.

Firma ATEG TEPELNÁ TECHNIKA, s.r.o. Váš spolehlivý partner při komplexním řešení zdroje vytápění, přípravy teplé užitkové vody a řízeného větrání pro byty, rodinné domy, penziony, vnitřní rodinné bazény a nejrůznější provozovny tak, aby bylo dosaženo ...

 
 
Reklama