Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Masivní vápenopískové pasivní domy

Chcete stavět pasivní dům? Stále hledáte jednoduché, ale přitom levné a klasické řešení? První typové projekty vápenopískových pasivních domů ve spolupráci s architekty nabízí Kalksandstein CZ s.r.o.

Masivní vápenopísková stavba splňuje veškeré nároky na výstavbu moderních pasivních domů. Vápenopísková konstrukce nosné, velmi štíhlé stěny umožňuje úsporu plochy, obestavěného prostoru cca 5-10%. Tj. také úsporu celkových nákladů na stavbu domu v této výši. Tyto ušetřené finance je pak možné použít na kvalitní komponenty, jako je vzduchotechnika a okna. Z toho důvodu vápenopískový pasivní dům není dražší než "obyčejný dům" běžné konstrukce.

Vnější obvodová stěna se konstruuje povětšinou jako 17,5 cm tlustá s přidáním cca 30 cm izolantu. Je možné ale realizovat návrh stěny 15 cm nebo 11,5 cm! Masivní stěny mají vysokou akumulaci, vysokou neprůzvučnost a ochranu proti hluku, což lehká stavba nikdy splnit nemůže. Mezi nemalé výhody patří také vzduchotěsnost. Velmi jednoduché je řešení všech stavebních detailů (a to i při provádění na stavbě).

Největší výhodou je však cena. Veškerý materiál potřebný na obvodovou stěnu pasivního domu lze pořídit okolo 1300,- Kč/m², To se již neliší od zcela běžné dostupné konstrukce. Technické parametry jsou však zcela jiné. Připravili jsme pro vás ve spolupráci s Ing. arch. Provazníkem prvních několik typových projektů pro pasivní domy. Další budou přibývat.

více informací


Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama