Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Automatické vybírání popela z tělesa kotle

Od 1.3.2007 je dodáváno jako příslušenství ke kotlům na pelety zařízení pro automatický odvod popela.

Automatický odvod popela pro kotle D15P, D20P, D30P, D45P

Jako příslušenství ke každému kotli na pelety, který byl vyroben po 1.3.2007 je možné kotel vybavit automatickým odváděním popela z tělesa kotle do přídavného popelníku /30/, který postačí vynést jednou za 14 až 45 dní, podle kvality pelet a intenzity topení. Toto automatické zařízení pomocí šnekového dopravníku s převodovkou /1/ vybírá popel z komory pod hořákem v pravidelných 10 min. intervalech každých 12 hodin, nebo vždy při vypnutí a zapnutí hlavního vypínače po dobu 10 min.

Automatické odpopelňování nevyžaduje žádnou zvláštní obsluhu, pouze v pravidelných intervalech vynášíme přídavný popelník /30/, který je uchycen dvěma zajišťovacími klipsnami s pojistkou /32/ ke kotli, které musí být při provozu kotle řádně zacvaknuty, tak aby nemohlo dojít k uvolnění odpopelňovacího zařízení a vytlačování popela do prostoru kotelny.


ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
logo ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN

Teplovodní zplynovací kotle na dřevo a uhlí, od výkonu 15 až 100 KW, automatické kotle na pelety. Kotle jsou oceněny známkou EKOLOGICKY ŠETRNÝ VÝROBEK. Akumulace tepla. Ekonomika provozu.

 
 
Reklama