Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dotace v Mostě

Město Most půjčí lidem peníze např. i na stavbu ČOV a rekonstrukci rozvodů. Žádat o půjčku je možné do 24.9.2007. Peníze na opravy domů mohou žádat občané i organizace, které vlastní rodinné nebo obytné domy na správním území města Mostu.

Půjčky se řídí městskou vyhláškou a o jejich udělení hlasuje zastupitelstvo. Peníze se poskytují například na obnovu střechy, rekonstrukce rozvodů, výměnu výplní otvorů či na zřízení malé čistírny odpadních vod při nové výstavbě domu.

"Lhůta splatnosti se pohybuje od tří do osmi let podle účelu, na který byla poskytnuta. Obdobně je tomu s výší úroku, která je čtyři a šest procent," uvedla mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Žádosti o půjčky přijímá odbor rozvoje a územního plánu v hlavní budově magistrátu. Půjčky z Fondu rozvoje bydlení město Most prvně poskytlo v roce 1995. Až do letošního roku půjčilo celkem 157 žadatelům částku v celkovém objemu téměř 85 milionů korun. Největší zájem o půjčky město zaznamenalo v letech 1997 a 2001, kdy půjčilo dvaadvaceti žadatelům. Nejvíce peněz, více než 19 milionů korun, půjčilo v roce 2003. Podle mluvčí bylo na účtu k 31. květnu letošního roku přes 19 milionů korun.

 
 
Reklama