Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Katalog tepelných mostů

Projektanti řešící pasivní domy potřebují řešit tepelné mosty. Pro vápenopískové pasivní a nízkoenergetické domy má firma Kalksandstein vyřešené detaily a to včetně výpočtu tepelných ztrát v dvourozměrném teplotním poli.

Katalog tepelných mostů (Wärmebrückenkatalog) je pomůcka pro řešení stavební fyziky pro projektanty. Po stažení z našich stránek a nainstalování v něm najdete cca 130 základních detailů - tepelných našich vápenopískových zděných konstrukcí. Každý z těchto detailů je řešen v 9-20 variantách podle zateplení v dvourozměrném teplotním poli. Celkem se tedy jedná o více než 1000 vyřešených příkladů, které jsou volně k použití.

Program vám dává možnost výpočtu tepelné ztráty jednotlivým tepelným mostem, možnost kalkulace pro celý dům. Jednoduše vyberete příslušný detail, zadáte do tabulky délku daného tepelného mostu. Program také umí vypočítat relativní vlhkosti vzduchu, při které hrozí povrchová kondenzace nebo výskyt plísní v kritickém místě detailů a to při vámi zadaných teplotách. Samozřejmostí je zobrazení detailů v izotermickém poli, stejně tak snadný přenos obrázků a výsledků do vaší technické zprávy. U vápenopískových zděných domů Zapf Daigfuss je řešení detailů velmi jednoduché, racionální, což přináší snadné provedení na stavbě. Libovolná tl. zateplení přináší snadné a velmi levné řešení obvodového pláště, kde jsou tepelné mosty vyloučeny zcela.


Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama