Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výrobní linka Rockwool, a.s. v Bohumíně zahájila provoz

O padesát procent vyšší kapacitu má nyní závod na výrobu izolačních systémů společnosti Rockwool, a.s. v Bohumíně. Proběhla zde během pouhých osmi týdnů odstávky rozsáhlá modernizace.

"Nová linka pomůže nejen trhu s izolacemi, po kterých je velká poptávka, ale také stabilizaci naší výrobní základny," uvedl Petr Stejskal, ředitel Business Unit Rockwool Česká republika. Rockwool, a.s. vytvořil ve zmodernizovaném závodě dalších deset nových pracovních míst, a zvýšil tak počet pracovníků výrobního závodu na 167. "Bohumín má díky společnostem, jako je Rockwool, a.s., o čtyři procenta nižší nezaměstnanost než je krajský průměr," řekl starosta Bohumína a senátor Petr Vícha.

Investice do závodu v Bohumíně přesáhly touto modernizací miliardu korun. "První investice byla v roce 1999, tato však byla největší. Většinou se týkala ekologizace provozu a zlepšení životního prostředí v závodu," řekl Dirk Bogaert, Managing Director Rockwool pro jihovýchodní Evropu, s tím, že další investice tovární komplex v Bohumíně ještě čeká. Přesto má už nyní pracovní prostředí a technologie standardu běžného v západní Evropě.

Během června běžel v závodě testovací provoz. "Nyní dolaďujeme všechny detaily, tak, aby linka produkovala výrobky nejvyšší možné kvality," uvedl Jiří Knot, ředitel bohumínského závodu.


Dirk Bogaert
(Managing Director Rockwool
pro jihovýchodní Evropu)
při slavnostním zahájení

 
 
Reklama