Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Korado rozšiřuje výrobu

Společnost Korado je 5. největším výrobcem deskových radiátorů ve světě, dominuje na trhu v ČR a je velmi úspěšná i v zahraničí. Společnost nyní investuje do nových technologií pro výrobu deskových a trubkových těles.

Největšímu českému výrobci radiátorů, společnosti Korado z České Třebové, vzrostly v roce 2006 tržby o sedmnáct procent. Zisk firmy se také zvýšil.
Společnost investuje bezmála jednu miliardu korun do rozšíření stávající výroby radiátorů. "Firma se vrací na trhy na východ od ČR, prodeje rostou především na Ukrajině a v Rusku, a nové objednávky by už za několik let se stávající kapacitou nestíhala vyrábět," řekl tiskový mluvčí společnosti Boris Kudláček.
Korado vloni poprvé překonalo hranici dvou milionů prodaných radiátorů v jednom roce. Současně je firma pátým největším výrobcem deskových radiátorů ve světě, dominuje na českém trhu a je velmi úspěšná i v zahraničí.

"Firma investuje do nových technologií pro výrobu deskových a trubkových radiátorů. Konkrétně má v plánu pořídit další, již čtvrtou novou svařovací linku a související zařízení jako lis skořepin, lakovací linku, balicí linku a všechny nezbytné pomocné technologie," objasnil Boris Kudláček.
Společnost Korado měla v roce 2006 tržby 2,604 milionu korun. Oproti roku 2005 jde o nárůst o sedmnáct procent. Hospodářský výsledek před zdaněním byl 166 milionů korun. Oproti roku 2005, kdy zisk dosahoval 60 milionů, jde o téměř trojnásobný nárůst. Společnost loni vyrobila 2 015 000 kusů radiátorů. "Jedná se o absolutní rekord v historii firmy, poprvé se podařilo v jednom roce vyrobit více než dva miliony kusů radiátorů," dodal Kudláček.

Společnost Korado vznikla v roce 1990. V roce 2006 měla společnost obrat přes 2,5 miliardy korun a pracovalo pro ni přes 600 zaměstnanců. Součástí skupiny Korado je také další výrobní podnik v Bulharsku a obchodní společnosti v Německu, Polsku a dalších evropských zemích. Celá skupina Korado dosáhla minulý rok zisku před zdaněním 179 milionu korun, postoupila už na pátou příčku mezi všemi výrobci radiátorů v Evropě a i ve světě a stala se největší skupinou, která má v portfoliu jen jednu značku. Součástí skupiny Korado je také další výrobní podnik v Bulharsku s více než 250 zaměstnanců a obchodní společnosti v Německu, Polsku a dalších evropských zemích.

 
 
Reklama